Notícies de la Cambra

Laura Roigé parla de l'AVE "low cost" a TV3

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha parlat a TV3 de l'AVLO, l'AVE "low cost", que farà el trajecte de Barcelona a Madrid i no pararà a l'Estació del Camp de Tarragona, amb la qual cosa el territori queda al marge d'aquesta nova oferta de mobilitat. 

Posicionament de la Cambra de Tarragona sobre l'AVLO

L’entrada en funcionament del nou servei ferroviari AVLO significa un nou greuge comparatiu per les Comarques de Tarragona, és més que comprensible que ens sentim menystinguts.

Demanem que dels quatre nous serveis diaris almenys un pari a l’Estació del Camp de Tarragona i a la de Lleida, com ho fa a Saragossa.

Entenem que Renfe prioritzi els criteris comercials i aquest servei s’hagi de posar en marxa amb una ocupació elevada, però entre tenir i no tenir opció a l’AVLO, creiem que es poden buscar solucions, per tal de que també obtinguem serveis ferroviaris d’alta velocitat més barats.

Les nostres comarques estan maltractades després de constatar els serveis ferroviaris que ens han quedat amb la posada en marxa de la variant Vandellòs-Camp de Tarragona, o l’estat del Delta després del pas del Glòria, per manca d’inversions. Tot són oportunitats perdudes.

No obstant, al mateix temps que ens lamentem creiem que hem de buscar solucions possibles, que millorin l’estat de les nostres infraestructures per ser més competitius.

Solucions com ara:

  • La posada en marxa de la targeta T-10/120, un servei d’autobús que té tota Catalunya i que equipara en preu i temps els desplaçaments a Barcelona després de la reordenació dels horaris de Renfe amb serveis directes a Barcelona.
  • Accelerar que les obres del tercer fil s’acabin el més ràpid possible. Port, químiques i el sector logístic no poden estar sense connexió a ample internacional.
  • Connectar l’Estació del Camp de Tarragona amb la resta del territori: Com és possible que no es construeixi un pàrquing en superfície quan l’actual ja està ple molts dies? Per què no es construeix el nou vial projectat, que comunicaria l’Estació amb la carretera del Catllar, i així la connectaríem amb Torredembarra i tot el Penedès? Per què no acabem el vial de Sant Ramon que donaria una nova comunicació directe a l’estació?

Segueix-nos!

Agenda