Notícies de la Cambra

“Salou, comerços que inspiren!”

Article d’opinió signat per Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona.

“El comerç en municipis turístics arrossega els estigmes de producte de baixa qualitat i el d’establiments tancats fora de la temporada estival. Aquest estereotip no s’adiu gens ni mica amb la realitat actual en la que ens trobem amb establiments oberts tot l’any, especialitzats, amb espais atractius, professionals de primera línia i un servei d’atenció al client immillorable.

Tot i això, el comerç en municipi turístic no té el reconeixement que és mereix com un actiu de primer ordre. Cal recordar, en aquest sentit, que el sector representa aproximadament el 25 per cent de les activitats econòmiques dels municipis litorals, i és la segona  o tercera activitat que realitza el turista i visitant de la Costa Daurada.

No obstant, el comerç viu un canvi de paradigma. A ningú se li escapa la transformació que estan experimentant els hàbits del consumidor, la convivència entre botiga física i digital, i les adaptacions constants als perfils de turistes dels mercats emissors.

Som davant el repte d’aconseguir que l’activitat comercial continuï essent important a la temporada turística. Tenim l’oportunitat d’aconseguir que el comerç en municipi turístic sigui un referent pel consumidor durant tot l’any.

De fet, aquest va ser l’objectiu principal que ens va impulsar a col·laborar amb els agents comercials i l’Ajuntament de Salou per dur a terme la campanya Salou Shopping Experience, un certamen d’experiències de compra en punt de venda que amb caràcter experimental s’ha realitzat a la capital de la Costa Daurada amb 22 comerços de primer nivell que han organitzat un total de 50 experiències adreçades a clients.

Les fórmules d’actuació per fer més competitiu el comerç fora de temporada han estat molt clares i definitòries durant aquest Salou Shopping Experience:

Primer, promoure les vendes fora de temporada turística, manifestar que el comerç de Salou és viu tot l'any, anticipant-se al Black Friday i a les compres de Nadal.

Segon, generar experiències de compra: la realització d'activitats als propis establiments durant un període ampli de temps, que sorprengui per la seva originalitat i per la professionalitat dels comerciants, veritables coneixedors i personals shoppers.


Tercer, avançar cap al comerç digital: promoure que els comerciants interactuïn de forma real a totes les xarxes amb consumidors, vinculant-les a una campanya de màrqueting digital conjunta de la promoció.

Quart, comunicar l'oferta comercial de qualitat de Salou: qualsevol estratègia de comercialització  passa per una bona campanya de comunicació, volem que el comerç de Salou interactuï amb el seus clients i que aquests coneguin i reconeguin la seva professionalitat.

I, per últim, fer que els comerços siguin els veritables protagonistes: hem volgut donar-li el tomb a les campanyes de promoció comercial, volíem que a les botigues de Salou passessin coses, de manera que tots els actes s’han celebrat en els propis establiments comercials, creiem que és la millor promoció possible.

Tot plegat, ha fet del Salou Shopping Experience una proposta nova i atractiva dins l’àmbit de les promocions comercials que es realitzen a nivell local, perquè ha primat la qualitat del producte/servei i la professionalitat del sector, on s’intenta que el comerç local sigui un referent pels consumidors i turistes de la zona.

Per finalitzar, cal esmentar que l'esforç d'aquest Salou Shopping Experience ha estat possible gràcies al suport del Feder de la Unió Europea i el cofinançament de la Secretaria de Estado de Comercio del Ministerio de Hacienda, com a actuació al projecte de dinamització kinclòs dins el Plan de Apoyo al Comercio Minorista 2019.

Vull agrair, també, la col·laboració de tots aquells que han realitat aquests quinze dies de campanya: regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Salou, consultors  de màrqueting, i molt especialment a tots els comerços participants. Crec que la campanya no podia tenir millor lema: Salou comerços que inspiren!”


Segueix-nos!

Agenda