Notícies de la Cambra

"15 anys reclamant millores pels polígons industrials"

Article d'opinió signat per Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona.

"Aquesta darrera setmana s’ha presentat el Pla d’Acció de Polígons de Tarragona, al Palau de Fires i Congressos. Una posada de llarg, com a mínim, a l’alçada de les urgents necessitats i la importància que per la nostra economia tenen els polígons industrials, no sempre prou reconeguda per l’administració local.

Des de la Cambra de Tarragona desitgem que, tant de bo, sigui el full de ruta per esmenar anys de deixadesa. I, sobretot, que de la teoria se sigui capaç de passar als fets, a les actuacions, a les millores, a les inversions.

Podríem dir que aquest Pla neix de baix  cap a dalt. Atès que recull les continuades demandes de les empreses establertes als polígons de la ciutat pel que fa a la millora en equipaments i serveis, que són competència exclusiva de l’Ajuntament de Tarragona.

La Cambra de Tarragona i les associacions empresarials portem quinze anys insistint sobre la conveniència de dignificar i dotar de les eines necessàries uns espais que són estratègics per crear ocupació, captar inversions i, en definitiva, crear riquesa per a la ciutat.

Quinze anys, que es diu aviat, i que han estat un peregrinatge de conselleria en conselleria municipal per tal de fer-nos escoltar.

Des de l’empresa no s’entén ni el desinterès ni la manca d’interlocució activa que hem patit fins arribar a tenir aquest Pla. I més encara quan, amb els números a la mà, els nostres representants polítics haurien de saber que els ingressos que generen a les arques municipals les empreses ubicades als polígons industrials de Tarragona van suposar l’any passat el deu per cent del pressupost municipal. És a dir, 17,2 milions d’euros recaptats en IBI i brossa, entre d’altres taxes. Com a contrapartida l’Ajuntament destina a neteja, enllumenat i recollida de brossa uns 2,7 milions d’euros. Al marge de les inversions en millores, que en els darrers cinc anys han estat de zero euros.

Confiem que la desídia envers aquests pulmons econòmics passi a la història, ja quedes de la Conselleria de Promoció Econòmica hem trobat, com a mínim,  una finestra on redirigir les diferents demandes.  I això, venint d’on venim, és moltíssim.

Des de la Cambra de Tarragona, i davant la presentació pública d’aquest Pla de Polígons, volem demanar a tots els grups polítics que es presentaran a les properes eleccions municipals que incloguin en els seus programes electorals compromisos i solucions factibles per capgirar la situació actual. 

Ara tenim un Pla, per tant no s’hi val a dir que falten idees o consensos, volem accions. La Cambra de Tarragona està disposada a explicar i a posar en valor, les vegades que convingui i a on convingui, la importància de realitzar aquelles inversions, que ens són imprescindibles per garantir la competitivitat dels polígons industrials de la ciutat de Tarragona i dignificar-los a l’alçada de les expectatives dels empresaris i del inversors que trien Tarragona per créixer, donar feina i aportar riquesa".


Segueix-nos!

Agenda