Notícies de la Cambra

La presidenta de Puertos del Estado, al primer “Bon dia” de l’any

Ornella Chacón, presidenta de Puertos del Estado, ha pres part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, el primer de l’any 2019, que organitza la Corporació tarragonina.

També han intervingut Álvaro Rodríguez Dapena, director de Desenvolupament i Planificació de Puertos del Estado i Josep Maria Cruset, president del Port, que ha presentat als dos ponents.

L'acte ha comptat també amb la presència d'Isaac Sanromà, president de la Cambra de Reus, atès que aquesta jornada s'emmarca dins l'acord Horitzó 2021 subscrit per les dues Cambres en defensa de les infraestructures del territori.

Chacón s'ha presentat com una gran coneixedora de les necessitats locals dels ports i ha explicat que ja ha iniciat una ronda de visites a les diferents infraestructures portuàries de l'Estat. Chacón ha destacat la importància de renovar el marc estratègic del 1998.

Per la seva banda, Álvaro Rodríguez Dapena, director de Desenvolupament i Planificació de Puertos del Estado, ha complementat la xerrada explicant cap on va el món portuari i quines són les prioritats de l'administració en l'àmbit estructural. En aquest sentit, Dapena es fixa en el futur del ferrocarril i en les seves mancances en l'àmbit del transport de mercaderies però també en fer que els ports siguin sincromodals per satisfer les necessitats dels usuaris.

En el torn de preguntes, ha sortit el tema del PIF (Punt d’Inspecció en Frontera) i com aquest resta competitivitat. Finalment, l'alcalde Josep Felix Ballesteros, que estava a primera fila, ha demanat que la connexió, ciutat-port es reculli als plans estratègics de Puertos del Estado.

Els “Bon dia” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de Bic Graphic. 


Segueix-nos!

  

Agenda