Esdeveniments

“Àsia, el nou centre de gravetat del món”, en parlarem al Bon dia

Javier Parrondo, director general de Casa Àsia, vindrà a la Cambra el 25 d’octubre a les 9 del matí per tal prendre part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona, que organitza la Corporació tarragonina en format híbrid.

Parrondo parlarà de: “Àsia, el nou centre de gravetat del món. Implicacions geopolítiques i econòmiques per a Europa”. I en el decurs de la seva intervenció explicarà que la contribució d'Àsia al creixement mundial global és de més del 60 per cent. La regió acull tres de les economies mundials més grans fora dels Estats Units i Europa, que són la Xina, l'Índia i el Japó. La importància geopolítica de la zona és enorme perquè s'ha convertit en el nou centre de l'economia global. Hi ha una creixent rivalitat entre els països de la zona, i també entre els Estats Units i la Xina.

L'estratègia de la UE cap a Àsia s'ha tornat molt més complexa, ja que fins fa uns anys els interessos eren econòmics, però actualment abasten més dimensions com la política, l'energètica, l'estratègica i la seguretat.

Pel món empresarial és estratègic conèixer la situació geopolítica a la regió per poder prendre les decisions adequades, tant pel que fa a les inversions a realitzar-hi com pel que fa a la cadena de subministraments.

Javier Parrondo és llicenciat en Dret per la Universitat Carlos III de Madrid i Màster en Dret Constitucional i Ciència Política pel Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals.

Va ingressar a la Carrera Diplomàtica el 2004, i ha estat destinat a les ambaixades d'Espanya a l'Afganistan, Vietnam i Tailàndia, al consolat d'Espanya a Jerusalem i a la Representació Permanent davant les Nacions Unides a Ginebra.

A Madrid ha treballat al Gabinet del Secretari d'Estat d'Afers Exteriors i per a Iberoamèrica, ia la Subdirecció General del Pròxim Orient. També ha estat responsable del Departament de Cooperació amb el Món Àrab i Àsia, a l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, AECID.

Des del novembre del 2019 és director general de Casa Àsia i governador d'Espanya a ASEF, Àsia Europe Foundation.

Els Bon dia són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol, CaixaBank i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic i Yzaguirre.

Aquest Bon dia s’organitza conjuntament amb Casa Àsia i la Subdelegació del Govern de l’Estat a Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda