Esdeveniments

A la primavera estarem a Guinea i Mali

La Cambra de Tarragona ha programat dels dies 11 al 17 de maig una nova missió comercial a Àfrica. En aquesta ocasió els mercats a prospectar seran els de Guinea i Mali.

Es tracta d’una acció de comerç exterior, multisectorial i oberta a tots els exportadors de l’Estat, atès que la Cambra de Tarragona és líder i referent nacional per la seva experiència i coneixement dels mercats africans, sobretot del subsaharians.

Tal i com explica Roberto Barros, director d’Internacional, “Guinea disposa d’importants recursos miners com ara ferro, or, diamants, bauxita, urani... I gràcies a la creixent estabilitat política ofereix moltes oportunitats de negoci per a les empreses espanyoles. Un sector miner amb necessitats, una agricultura amb evidents deficiències en recursos i tecnologia, i desitjosa de millorar-ne la productivitat, un sector de la construcció dinàmic, i un sector comercial amb voluntat de millorar la seva oferta són alguns dels principals atractius per a establir-hi relacions comercials i créixer. A més, el país està fent un gran esforç per desenvolupar la seva ramaderia i el sector avícola per dependre menys de les importacions. Cal dir que valoren molt el prestigi de les empreses espanyoles en aquests sectors.

Per la seva banda, Mali ofereix molt bones oportunitats a les empreses que s'apropen a aquest mercat. La poca oferta que ha rebut d’ençà  el cop d'estat de l'any 2012 ha permès que la nostra oferta sempre hi hagi destacat força. Segueixen les bones perspectives de la seva economia, malgrat els moviments polítics recents. A l'anterior visita, efectuada el passat mes de desembre, els resultats van superar àmpliament les expectatives de les empreses que ens hi van acompanyar.”


Segueix-nos!

Agenda