Esdeveniments

14 de gener, Pere Macias, al Bon dia Tarragona

Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, vindrà a la Cambra de Tarragona el 14 de gener a les 9 hores del matí per tal de prendre part al primer Bon dia de l’any 2022, que organitza la Corporació tarragonina, en format híbrid i amb el suport de CaixaBank, Repsol i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic.

Pere Macias parlarà de "Una dècada per transformar Rodalies" i en el decurs de la seva intervenció explicarà la importància del ferrocarril de Rodalies i Regionals de cara a la mobilitat sostenible. Passarà llista a les determinacions del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 i al seu estat d’execució, amb especial referència a les Comarques de Tarragona. I plantejarà els grans reptes a resoldre, en els propers anys, pel que fa a la xarxa ferroviària de Tarragona.

Pere Macias és Doctor en Enginyeria de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), havent obtingut la qualificació de cum laude per la tesi “Els processos de presa de decisions en les grans infraestructures. El cas de l’alta velocitat a Espanya”.

Consultor estratègic en matèria de governança d’infraestructures, planificació i medi ambient. En l’actualitat coordina l’Oficina del Pla de Rodalies de Catalunya, contractat per Renfe. Ha estat Director d’Estratègia del projecte de connexió de les xarxes tramviàries de Barcelona. Assessor d’institucions i empreses en matèria de mobilitat.

Participa com a docent de màsters, cursos de postgrau i seminaris internacionals en diverses institucions i universitats Iberoamericanes. Professor visitant de la Universidad del Pacífico de Lima.

Dirigeix la Càtedra Cercle d’Infraestructures des de 2004 i és patró fundador de la Fundació Cercle d’Infraestructures. Presideix la Comissió Acadèmica del Máster de Gestió d’Infraestructures de la FUPC. És Vicepresident d’Honor de Ruitem (Red Universitaria Iberoamericana de Territorio y Movilidad), que reuneix departaments vinculats a l’enginyeria de 12 països Iberoamericans.

Des de 1982 ha estat professor del Departament d’Enginyeria Civil i Ambiental de l’Escola d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, obtenint el 1992 la plaça de professor titular de Legislació Urbanística. En l’actualitat imparteix docència d’Urbanisme en el Grau d’Enginyeria Civil, de Planificació i Gestió del Transport en el Territori en el Màster d’Enginyeria de Camins, Canals y Ports i Història de l’Enginyeria en el Grau d’Enginyeria Civil.

En l’àmbit de l’administració pública Pere Macias ha estat president de la Comissió d’Habitatge en la legislatura 2008-2011 i de la de Seguretat Viaria i Mobilitat Sostenible, 2012-2015 en el Congrés dels Diputats.

Diputat del Parlament de Catalunya (1995-2004), Senador Autonòmic (2003- 2008) i Diputat del Congrés (2008-2015).

President de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, 1997-2001. Va impulsar la integració tarifària en tot el transport públic de la Regió i el Pla Director d’Infraestructures que preveia el Trambaix, el Trambesòs i la construcció de la nova Línia 9 del Metro de Barcelona.

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, 1997-2001. Va presentar la Llei d’Urbanisme i la Llei de Mobilitat, pionera a l’Estat, i va promoure una política d’acords per a les grans infraestructures entre l’Administració de l’Estat i els Ajuntaments catalans, que possibilitaren la construcció de la tercera pista i de la nova terminal de l’Aeroport del Prat, l’ampliació del Port de Barcelona i bona part del traçat de la LAV a Catalunya.

Conseller de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, 1996-1997. Va promoure la creació de l’Agència Catalana de l’Aigua, així com la reforma de les autoritzacions ambientals.

President de la Diputació de Girona i president del Consorci de la Costa Brava, 1994-1996. Alcalde d’Olot, 1984-1996.


Segueix-nos!

Agenda