Esdeveniments

A la primavera anirem a Libèria i Sierra Leone

Un total de sis empreses, quatre de Catalunya, una del País Basc i una de Madrid prendran part a la missió comercial que dels dies 10 al 17 de maig tindrà lloc a Libèria i Sierra Leone. Es tracta d’una nova prospecció presencial de mercats liderada per la Cambra de Tarragona.

“És una heroïcitat, però sense presència física és complicat tancar acords comercials a Àfrica i això ho saben molt bé els exportadors, per això hem fet els esforços logístics, sanitaris i de seguretat que han estat necessaris per assegurar la missió. Que ens hi acompanyin sis empreses és un èxit, així de clar”, explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, que ja té preparades altres sis missions al continent africà per als propers mesos.

“Ara és el moment d’anar-hi. Ara és una gran oportunitat. Ara més que mai necessiten els nostres productes i serveis. I per tancar acords el cara a cara és imprescindible”, comenta Barros.

Libèria i Sierra Leone són mercats amb grans possibilitats, bons importadors en alimentació, cosmètica, neteja i sanitaris, maquinaria i material de construcció, mineria, agricultura... Ambdós països compten amb molts recursos naturals que els permeten desenvolupar la seva economia, i en canvi solen rebre poques visites comercials. “Això fa que l’oferta que els arriba sigui molt apreciada, més encara en aquest context de pandèmia, per la qual cosa els exportadors hi són extraordinàriament benvinguts, tant per l’oportunitat com per la qualitat dels productes i serveis espanyols”, assenyala Barros. 

Tant Libèria com Sierra Leone han començat a desenvolupar el turisme, atès que compten amb platges espectaculars, així com zones selvàtiques ideals pel turisme d'aventura. També han realitzat prospeccions de petroli, que junt amb la potent mineria que tenen, està rellançant el seu creixement.

Val a dir que en anteriors visites a aquesta zona, les empreses participants han vist superades les seves expectatives de negoci.


Segueix-nos!

Agenda