Esdeveniments

El nou Corredor ferroviari Vandellòs - Camp de Tarragona

El proper 28 de febrer a les 8,45 hores del matí la Cambra acollirà una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”. En aquesta ocasió parlarem de “El nou Corredor ferroviari Vandellòs – Camp de Tarragona” i ens hi acompanyaran Agustí Segarra, catedràtic d'Economia Aplicada de la URV; Joan Martí Pla, alcalde de Perafort i Eudald Roca, alcalde de La Secuita.

El Corredor ferroviari del Mediterrani compta amb una única línia ferroviària entre Castelló i Tarragona, la qual és de doble via, llevat d’un tram de 37 quilòmetres, entre Vandellòs i Tarragona amb via única que discorre pel litoral travessant diversos nuclis urbans amb 13 passos a nivell. Aquesta configuració suposa un coll d’ampolla, atès que és l’únic corredor ferroviari pel qual es canalitza la totalitat dels trànsits, tant de passatgers com de mercaderies.

Després de 19 anys d’obres, els nous 44 quilòmetres de línia fèrria posicionaran encara més l'estació del Camp de Tarragona, perquè serà una intersecció entre la línia Madrid - Barcelona i la de la València. I també la nova estació de Cambrils, que guanyarà centralitat territorial. Així doncs, estem davant nous escenaris de transport, i nous reptes per al territori.

Els “Bon dia” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol i CaixaBank. I la col·laboració de Bic Graphic.


Segueix-nos!

Agenda