Notícies de la Cambra

Lliurat el Premi Ambaixador de l’Any a Espanya de Som FP Dual

Joan Llinares, de 24 anys, estudiant d’FP Dual a l’Institut d’Educació Secundària IES Mediterrània de Benidorm i a l’empresa Hotel Meliá Villa Aitana, també de Benidorm, ha guanyat el Premi Ambaixador de l’Any 2023 a Espanya de la xarxa Som FP Dual.

Llinares s’ha imposat a altres 17 finalistes procedents de diferents punts de l’Estat, entre ells Esteve Panisello, de la xarxa de joves que integren Som FP Dual Tarragona, impulsada per la Corporació tarragonina. 

El tarragoní Esteve Panisello, de 22 anys i estudiant d’FP Dual a l'Institut Cal·lípolis i a l'empresa Perruqueria Javier Guijas, va ser escollit Ambaixador de l’Any a Tarragona després que un jurat format per la Cambra de Tarragona, la Fundació Bertelsmann i LIDL Supermercats, amb el suport del Fons Social Europeu, valorés el seu compromís i implicació en la difusió entre altres joves, estudiants com ell, dels beneficis i l'alta ocupabilitat que suposa cursar FP en modalitat Dual. 

Val a dir que l'objectiu d'aquest Premi és incentivar que aquests ambaixadors comptin amb un al·licient que els animi a involucrar-se encara més en els diferents actes que organitza la xarxa i, en definitiva, a reconèixer la tasca d’aquells ambaixadors que més han contribuït a la difusió d’aquesta modalitat formativa.

La final nacional ha tingut lloc a la Cambra d'Espanya, a Madrid, i ha comptat amb la presència de  Clara Sanz, secretaria general de Formació Professional del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports; Inmaculada Riera, directora general de la Cambra d’Espanya; María Tosca, directora d’Ocupació, Formació i Emprenedoria de la Cambra d’Espanya; Ignacio de Benito, director de Projectes de la Fundació Bertelsmann; Michaela Reischl, directora de Responsabilitat Social Corporativa de Lidl Espanya.

Som FP Dual

Fundada el 2018, la xarxa d'ambaixadors Som FP Dual està formada per joves estudiants o exestudiants d’FP Dual que dediquen part del seu temps lliure a informar i animar altres estudiants com ells a decidir-se per aquesta modalitat formativa que compta amb una alta ocupabilitat, entre el 70 i el 100 per cent. A través de xerrades, esdeveniments, aparicions als mitjans de comunicació i les xarxes socials, aquests joves compromesos comparteixen la seva experiència amb estudiants de tot el país.

La Cambra de Tarragona, que forma part del projecte, ha format ja a 45 ambaixadors.

A la foto, Esteve Panisello amb Marta Fornós, project manager de Som FP Dual Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda