Notícies de la Cambra

Pere Macias, el 14 de maig al Bon dia Tarragona

Pere Macias, Comissionat per al Traspàs Integral de Rodalies, vindrà a la Cambra el 14 de maig a les 9 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona.

Macias parlarà de “Torna l’era del ferrocarril. Ara Tarragona”.

En el decurs de la seva intervenció Pere Macias farà referència al paper que pot jugar el ferrocarril en la societat del segle XXI. Els serveis urbans i suburbans, els intercity i les mercaderies com a segments en els quals el ferrocarril és plenament competitiu.

A continuació resseguirà els esdeveniments ferroviaris més destacats en el darrer quart de segle en l’àmbit del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, amb especial referència a la línia d’Alta Velocitat i al Corredor de la Mediterrània.

S’analitzaran també les actuacions en curs i aquelles que previsiblement entraran en servei en la present dècada.

Finalment es parlarà dels grans reptes que hi ha plantejats de cara a aconseguir que el ferrocarril respongui a les necessitats de la societat tarragonina, així com del que suposarà el traspàs integral de Rodalies a la Generalitat.

Bio

Nascut a Olot l’any 1956, Pere Macias és doctor en Enginyeria de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha estat coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i director estratègic del Projecte de connexió de les xarxes tramviàries per la Diagonal.

Va ser alcalde d’Olot entre els anys 1984 i 1996 i té una llarga experiència en l’àmbit polític i institucional. Va ser president de la Diputació de Girona entre els anys 1994 i 1996, conseller de Medi Ambient entre els anys 1996 i 1997, conseller de Política Territorial i Obres Públiques entre el 1997 i el 2001, senador entre el 2004 i el 2008 i diputat al Congrés entre el 2008 i el 2015.

També va ser president de l’Autoritat del Transport Metropolità entre els anys 1997 i 2001, des d’on va impulsar la integració tarifària.

Els Bon dia Tarragona són una iniciativa de la Cambra amb el suport de Repsol, Caixabank i el Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic i Yzaguirre.


Segueix-nos!

Agenda