Notícies de la Cambra

Trobada per avaluar l’estat de l’Estació de l’AVE

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, s’ha reunit amb Santi Castellà, subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, acompanyada per Joan Martí Pla, alcalde de Perafort, Eudald Roca, alcalde de la Secuita i Jordi Cáceres, director de Projectes i Competitivitat de la Cambra.

El motiu de la trobada ha estat conèixer de primera mà l’estat de l’Estació de l’AVE i posar de manifest les mancances i, també, reclamar les millores que necessita aquesta infraestructura estratègica pel territori.

En aquest sentit, els alcaldes i la Cambra han demanat un millor accés a l’Estació transformant l’antiga N-240, des de Sant Salvador fins a la rotonda d’accés a l’Estació, en una via de dos carrils més un. A més, han proposat que aquesta inversió s’inclogui dins els propers Pressupostos Generals de l’Estat, ja que la millora es pot encaixar dins el mateix espai de servitud de la via.

Les parts també han expressat el malestar per la lentitud en els tràmits d’aprovació del pàrquing que impulsa l’ajuntament de la Secuita, que no podrà estar operatiu fins el 2026. En aquest sentit, creuen que és necessari que la Generalitat de Catalunya construeixi el ramal d’accés des de la carretera del Catllar fins a l’Estació de l’AVE. Una demanda que la Cambra i els alcaldes de La Secuita i Perafort ja li van expressar a Laura Vilagrà, consellera de Presidència, l’abril de 2022 en una reunió al Palau de la Generalitat.


Segueix-nos!

Agenda