Notícies de la Cambra

El president del Consorci d'Aigües de Tarragona, al Ple de la Cambra

Joan Alginet, president del Consorci d’Aigües de Tarragona i Jesús Martín, director jurídic i econòmic del CAT, han estat convidats al Ple de la Cambra de Tarragona per conèixer de primera mà quina és la situació actual que viu el nostre territori en relació amb la sequera.

En aquest sentit, Alginet ha enviat un missatge de tranquil·litat pel que fa a la gestió de l’aigua a les Comarques de Tarragona, atès que el territori mostra una major resiliència davant la situació de sequera que viu el país. Però no se n’ha estat de demanar també responsabilitat en l’ús dels recursos.

El president del CAT ha presentat davant el Ple el seguit de reclamacions que, d'un temps ençà, ha impulsat el Consorci respecte a l'Article 3.1 de la Llei 18/1981 i que fa referència al conegut com a "cànon de derivació".

Es tracta d'una qüestió que parteix d'una resolució de l'any 2013 per part de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, en què aquesta assegurava que l'Administració General de l'Estat ja ha recuperat la inversió realitzada a través del cànon previst a la Llei del 1981. No obstant això, la CHE continua liquidant un gravamen de 0,09 euros/m3 que el Consorci valora de manera injustificada.

És per això que els responsables del CAT es troben en ple procés de reunió amb diferents entitats i institucions del territori per a fer-los coneixedors d'aquesta qüestió i buscar complicitats per apropar-se a una solució definitiva.


Segueix-nos!

Agenda