Notícies de la Cambra

La Cambra i el Pere Martell treballaran plegats per l’FP Dual

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona i Josep Maria Pallarès, director de l’Institut Pere Martell, han signat un ambiciós acord estratègic de col·laboració amb un doble objectiu: d’una banda treballar plegats per formar estudiants a la mida de les necessitats de les empreses, i donar així resposta a la demanda de professionals qualificats. I de l’altra, posar en valor la incorporació de l’Institut Pere Martell al projecte 3LoE.

Val a dir que el Pere Martell és l’únic centre de Formació Professional de tot l’Estat que forma part del projecte 3LoE d’excel·lència. Amb una durada de quatre anys, el centre educatiu haurà de desenvolupar diferents accions, que comptaran amb el suport institucional de la Cambra de Tarragona.

Cal recordar que les dues entitats fa anys que mostren la seva sintonia desenvolupant projectes conjunts a favor dels valors de l’FP, però en aquesta ocasió es va un pas més enllà en la col·laboració activa a favor de la Formació Professional Dual en camps com poden ser la millora de la relació entre el món educatiu i l’empresarial per establir sinèrgies eficients i competitives; l’organització de jornades teòriques i pràctiques; la preparació de fires especialitzades; accions a favor de la promoció de l’emprenedoria;  col·laboració en projectes d’investigació relacionats amb l’economia verda i establir sinergies per compartir recursos i experiències entre les dues entitats.

Així mateix, la Cambra de Tarragona posarà a disposició de l’Institut recursos propis com són la Xarxa d’Ambaixadors de l'FP Dual, el coneixement del món empresarial, el departament d’emprenedoria i recursos formatius propis que complementaran la preparació dels alumnes de l’Institut Pere Martell.

Per aquest 2024 ja s’han definit diferents accions conjuntes com són les participacions a les Fires de l’Ocupació, xerrades i formació complementària als alumnes de l’Institut.

Tot amb un clar objectiu final: millorar l’ocupabilitat dels joves i aconseguir que sectors empresarials que estan mancats de mà d’obra qualificada puguin trobar aquests treballadors que precisen, amb tot el que això suposa a favor de la competitivitat, l’ocupació i la millora de l’economia al territori.


Segueix-nos!

Agenda