Notícies de la Cambra

La Cambra fa balanç de l'any i avança les accions pel 2024

El dia que fa sis anys que Laura Roigé va ser escollida per primera vegada presidenta de la Cambra de Tarragona s’ha presentat, en el decurs del tradicional Esmorzar de Nadal amb la Premsa, el balanç d’activitats d’enguany i les previsions pel 2024.

INTERNACIONAL

L’any vinent organitzarem 18 missions comercials presencials i multisectorials a prop de 40 països, la majoria d’Àfrica, però també anirem a Àsia i Amèrica.

Tornarà a ser un any de rècord. En el benentès que aquest també ho ha estat en assolir la xifra de 15 missions a 35 països.

A més, hem acompanyat a més d’un centenar d’exportadors vinguts d’arreu de l’Estat que, gràcies a la Cambra de Tarragona, han tancat més de 1.500 contactes comercials.

Recordeu que la Cambra de Tarragona és líder nacional en els mercats africans, sobretot en els subsaharians, pel que fa al coneixement i experiència, de més de 30 anys, en aquell continent.

Dir-vos, també, que hem reforçat el departament d’Internacional amb una persona més, que ens està ajudant a coordinar diferents missions.

Amb aquesta activitat, any rere any en augment, no només estem ajudant a moltes empreses de tota Espanya a internacionalitzar la seva activitat, si no que ens hem convertit en prescriptors i consultors per les empreses que volen iniciar-se o bé incrementar les accions de comerç exterior.

A més, estem planificant una nova missió a Corea, atesa l’excel·lent connexió bilateral assolida arran de l’organització del XV Fòrum Espanya Corea, quan es va anunciar l’interès dels empresaris d’aquell país per establir a casa nostra un hub per a Europa.

FORMACIÓ

Formació és una de les grans àrees estratègiques de la Cambra de Tarragona.  I ho serà encara més, ja que hem ampliat l’espai de formació amb tota una nova planta sencera d’aquesta casa, equipada amb les darreres tecnologies i requeriments per estar a l’alçada de les expectatives més exigents dels alumnes i formadors.

Tancarem l’any després d’haver impartit 11.600 hores lectives i haver format a 825 alumnes, en les modalitats presencials i online.

Pel que fa a les Fires de l’Ocupació, n’hem organitzat dues a Tarragona i una a Calafell, amb un balanç que ha superat els objectius més ambiciosos.

En total hem comptat amb 170 expositors i les han visitat més de 7.000 persones que buscaven feina o bé volien canviar la que ja tenien.

Hem continuat impulsant el Programa d'ambaixadors de l'FP Dual amb 27 actes organitzats, que s’han adreçat a 600 persones. A més, hem captat 13 nous ambaixadors, amb la qual cosa  la xarxa la conformen ara un total de 50 ambaixadors de diferents especialitats.

Pel que fa al Programa d’FP Dual hem assessorat a 62 empreses i hem organitzat dues jornades de difusió de l'FP Dual amb 120 assistents en total.

Per últim, davant la demanda d’instal·ladors de plaques fotovoltaiques, hem impulsat una formació específica a través del Programa Singulars que ha format a 15 alumnes amb un nivell d’inserció laboral del 60 per cent. Val a dir que, en breu, en farem una nova edició.

Actualment, una vintena de persones cursen el Prostgrau en Transformació Digital per a Directius, que impartim conjuntament amb l’escola de negocis EADA.

DIGITAL

Hem seguit consolidant les dues estructures de transformació digital.

Les accions que es realitzen a través de l’Oficina Acelera Pyme, la primera de les Comarques de Tarragona, que a 31 de desembre haurà organitzat un total de 17 jornades virtuals que han assolit més de 2.000 visualitzacions.

S’han realitzat, també, un total de 180 assessoraments personalitzats a empreses. A més de potenciar l’adopció del bo d’ajuts del kit Digital.

D’altra banda,  Cambra TGN 360, dedicada a impulsar i acompanyar en la transformació digital de les empreses, ha gestionat subvencions a pimes per un valor de 336.000 euros, el que ens situa com la quarta Cambra de tot l’Estat en volum.

Cambra TGN 360 ja compta amb 12 partners i s’han dut a terme 20 projectes/clients.

A més, el passat mes de març l’empresa tarragonina Exclusivas Andosana, especialitzada en la fabricació i distribució de palets, va contractar a Cambra TGN 360 per liderar la transformació digital del seu negoci, el que suposa l’inici d’un nou servei de Direcció IT.

De cara a l’any vinent augmentarem el pressupost de l’àrea de digital en un 50 per cent i contractarem una persona més.

I apostarem fort per la Formació Digital tant en IA (ja n’hem fet a Calafell, Rambla UP i OAP) com en BI.

Internament impulsarem una profunda transformació digital de la Cambra de Tarragona.

INFRAESTRUCTURES

Dues notícies han marcat l’any: primer, la posada en servei del túnel de Lilla, que ens porta a fer una reflexió sobre l’impacte que aquesta gran infraestructura tindrà sobre la resta de la xarxa viària. Tot i els cinc quilòmetres de connexió que resten fins a arribar a l’AP-2 a Montblanc, la sobre utilització de la C-37 entre Valls i Alcover o la sortida d’Icomar. La prova de foc la tindrem el proper estiu durant la temporada turística.

I, segon, l’anunci d’un nou accés al polígon Entrevies de Tarragona pel Ministeri de Transports, fet que garantirà i augmentarà l’activitat.

Aquest 2023 han quedat infraestructures al tinter com ara la reclamació d’una nova remodelació a la N-240 amb dos carrils més, un per millorar l’accés a l’estació de l’AVE; donar més connectivitat a l’AP-7 amb nous enllaços al Vendrell, Roda o Tarragona nord (ara ja en redacció); l’execució de la rotonda sud d’accés al PPU-13 des de l’autovia de Salou, la coneguda com a rotonda de la Laura.

Recentment la Cambra de Tarragona ha participat activament a la trobada Vull Corredor, celebrada a Madrid, a la que hi han assistit 1.800 empresaris per defensar i reclamar una infraestructura decisiva per l’economia del país com és el Corredor del Mediterrani.

TERRITORI

Durant el 2023, la Cambra de Tarragona ha continuïtat enfortint la xarxa territorial entre empreses i administracions amb les següents accions:

Quatre campanyes de dinamització comercial a la Bisbal del Penedès, la Canonja, Castaween  a Tarragona i el projecte Tarragona Ciutat de Compres.

Quatre campanyes de bons descompte per incentivar el consum a Calafell, Cunit, Tarragona i el Vendrell.

10 jornades de formacions pel sector comercial amb 250 establiments participants.

Impuls de les àrees industrials: Tarragona (Entrevies, PP-13, Francolí i Riu Clar), Constantí i la Bisbal del Penedès. I també el parc comercial i d’oci de les Gavarres.

També hem atès 185 idees de negoci d’emprenedors. Així com el desenvolupament del programa Rambla Up, per oferir més valor a les propostes de negoci, amb l’organització de tallers especialitzats, consultoria i networking, que ha comptat amb més de 150 participants entre emprenedors i empreses en consolidació.

BON DIA

Acabarem l’any havent organitzat un total de 18 jornades híbrides del “Bon dia Tarragona”, que han arribat a més d’un miler de persones.

Unes sessions en les que s’han abordat una àmplia varietat de temàtiques: gestió empresarial, economia, impacte de l’Aeroport i el Port de Tarragona, Corredor Mediterrani, gestió de l’aigua, energies alternatives, banca, alta velocitat, Estació de l’AVE, intel·ligència artificial, la influència d’Àsia, estrès laboral i empresa saludable.

A la foto, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, acompanyada per Daniel Martín, director i secretari general.


Segueix-nos!

Agenda