Notícies de la Cambra

La primera missió de 2024, a Costa d'Ivori, Togo i Benín

Immersa encara en un dels calendaris d’internacionalització més ambiciosos de la seva història, enguany es tancarà amb 15 missions comercials a més de 30 països, la Cambra de Tarragona ja està organitzant el programa per l’any vinent. De fet, la primera prospecció de mercats pel 2024 tindrà lloc a Costa d’Ivori, Togo i Benín, dels dies 31 de gener al 9 de febrer.

Tal i com explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, “Costa d'Ivori continua creixent a molt bon ritme, i és un dels millors destins de l'Àfrica de l'Oest. A partir de 2012, el gran impuls que li ha donat l'estabilitat política ha permès que la construcció, infraestructures, agricultura..., estiguin rellançant la seva economia a unes taxes de creixement superiors al vuit per cent. La qual cosa el converteix en un destí amb molt bones oportunitats per als  nostres exportadors. Cal recordar que tenen plans de desenvolupament en marxa ja que volen entrar a la llista d'economies emergents. Actualment és un dels mercats més competitius d'Àfrica, amb molts projectes en el seu l’horitzó, molts d'ells d'industrialització.

Pel que fa a Togo, cal destacar el creixement i vitalitat de la seva economia, gràcies a un pla nacional de desenvolupament, i a que les seves noves infraestructures l'estan convertint en un hub portuari i aeroportuari. Disposa d’un nou aeroport, operat per ASKY, la companyia aèria líder a Àfrica de l'Oest. A més, té un port d'aigües profundes, que ja és el cinquè del continent africà en tràfic de contenidors.

Benín està adquirint un creixent protagonisme. Economia fortament influïda, positiva o negativament per l'evolució del mercat nigerià, en aquests moments torna a oferir moltes oportunitats als exportadors espanyols. A més, els seus plans d'industrialització i les seves noves zones franques, poden ser una molt bona oportunitat per entrar a un gran mercat regional”, conclou Barros.

Val a dir que les missions comercials de la Cambra de Tarragona són multisectorials i estan obertes a exportadors d’arreu de l’Estat.


Segueix-nos!

Agenda