Notícies de la Cambra

Presentat l’Informe de Conjuntura de la URV i les Cambres

El Bon dia Tarragona ha estat el marc en el que s’ha presentat l’Informe de Conjuntura de la URV i les Cambres de Tarragona, Reus, Tortosa i Valls, referit al quart trimestre de 2022.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona; Joaquim Margalef, del Grup de Recerca d’Indústria i Territori de la URV; Mercedes Teruel, directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV i Lluís Colet, administrador de Luis Colet SAU.

A grans trets, a l’Informe de Conjuntura s’hi assenyala que el tancament de l'exercici 2022 reflecteix un augment important de l'activitat, especialment de l'ocupació i de la inversió. Aquest dinamisme mostra símptomes de debilitament a partir del segon semestre de l'any anterior, a causa del comportament a la baixa de les importacions i les exportacions, de l'augment de la inflació, dels efectes de la guerra d'Ucraïna i de la desacceleració de l'economia xinesa.

Aquestes dades es posen en context  a l'Informe de Conjuntura Econòmica del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre del quart trimestre de 2022, les quals permeten oferir una perspectiva incerta de l'activitat empresarial per enguany i un creixement econòmic inferior a 2022, però que permetrà superar la caiguda de 2020 produïda per la covid-19.

Els Bon dia són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de Repsol, CaixaBank i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic i Yzaguirre.

En concloure el Bon dia s’ha homenatjat a Joaquim Margalef, en reconeixement a la seva trajectòria professional, tot just el dia que prenia part a la seva darrera intervenció en la presentació dels Informes de Conjuntura.


Segueix-nos!

Agenda