Notícies de la Cambra

Madagascar, Maurici i Reunió, destins de negoci

“Les illes de Madagascar, Maurici i Reunió són vistes per moltes empreses espanyoles com a destins exclusivament de vacances, el que explica que no les tinguin en compte en els seus plans d’internacionalització, la qual cosa és un gran error”, explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra de Tarragona.

Per sort, no totes les companyies ho veuen així, i la desena d’exportadors, vinguts d’arreu de l’Estat, que han visitat aquests destins en missió comercial de la mà de la Cambra han destacat el seu gran potencial de negoci i l’acceptació que hi tenen els bens i serveis del nostre país.

“Maurici, que vàrem visitar per primera vegada el 2005, ha crescut molt aquests últims anys, i s'està notant una gran injecció de liquiditat que ha multiplicat les inversions en infraestructures. Gran destinació turística, escala de creuers, productor de sucre i bona indústria tèxtil, estan creixent actualment al set per cent anual, amb una economia consolidada i de les més competitives de tota Àfrica. Com totes les Illes de l'Índic, reben poca oferta i aquí és on resideix el seu major atractiu.

No hi ha dubte que Madagascar és un país pobre, però amb creixements anteriors a la pandèmia del quatre per cent, per tant ofereix oportunitats de negoci. L'economia "malgache" creix, sobretot, gràcies a les indústries extractives, l'agro-indústria, la pesca o la ramaderia. Les oportunitats en aquest país tenen a veure, fonamentalment, amb la manca d'oferta exterior, el que fa que es redueixi molt la competència.

L'illa de Reunió és un Departament francès d'Ultramar, la seva moneda és l'euro, com a Europa, i té uns creixements entorn al tres per cent. El que la diferència de la França continental és la seva llunyania, i la gran dificultat que tenen de proveir-se dels mateixos productes que abunden a Europa. Tot i ser complicat organitzar una agenda de reunions prèvia, a la nostra arribada, solen funcionar bé les trucades per anunciar la presència a l'illa, i les visites a porta freda. Recomanable a qualsevol que arribi aquí que llogui un cotxe a l'aeroport, els taxis tenen uns preus prohibitius.”, explica Barros


Segueix-nos!

Agenda