Notícies de la Cambra

Acte unitari a favor del projecte de Hard Rock

  • Els principals col·lectius empresarials i institucionals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre s’han unit en un manifest per sol·licitar l’aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic pel desenvolupament del projecte de Hard Rock Entertainment World.
  • Destaquen la injecció econòmica que portaria el complex a la zona gràcies a la desestacionalització de l'activitat i a la contribució del desenvolupament del turisme de vacances, de negocis i de compres, amb una inversió superior als 1.000 milions d'euros i la creació de més de 12.000 llocs de treball.

Els principals representants del sector econòmic, polític i social del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han presentat avui un manifest conjunt que reclama a la Generalitat de Catalunya l'aprovació definitiva de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació de l’àmbit del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, amb l’objectiu de possibilitar el desenvolupament dels Centres Turístics Integrats i la implantació del projecte de Hard Rock Entertainment World.

S'han donat cita a la presentació la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé; l'alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcalde de Vila-Seca, Pere Segura, així com diversos actors rellevants del panorama institucional i empresarial de la regió, com ara la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona Província (FEHT), representants dels diversos sectors productius del territori (CEPTA, AEHT, FEAT, AEQT, AEST, PIMEC i Xarxa Santa Tecla, entre d'altres) alcaldes de diferents municipis de les Comarques de Tarragona, associacions d'empresaris, membres de les Cambres de Comerç de Reus, Valls i Tortosa i de la Diputació de Tarragona així com representants de la Universitat Rovira i Virgili, entre d'altres.

Amb una inversió superior als 1.000 milions d'euros, el projecte Hard Rock crearia més de 12.000 llocs de treball directes i indirectes, col·laborant en la desestacionalització de l'activitat del territori i contribuint amb força al desenvolupament del turisme de vacances, de negocis i de compres.

Durant l’acte, i tal com s'expressa al manifest, els col·lectius implicats defensen que el sector serveis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre té un pes del 58% al Valor Agregat Brut (VAB), representant una ocupació mitjana del 73% de la població activa de les Comarques de Tarragona. Per tot això, un projecte de gran envergadura i impacte com el de Hard Rock es fa fonamental per dinamitzar econòmicament i socialment, de manera sostenible i multisectorial, el territori.

El propòsit és, en paraules de Laura Roigé, “articular una nova estratègia turística a les Comarques de Tarragona, donant continuïtat a la innovació que va portar, al seu dia, la implantació de PortAventura World a Vila-seca i Salou”. “El nostre territori competeix a nivell internacional amb potències turístiques de primer nivell i, per això, reclama una reformulació constant del model turístic. La implantació del projecte de Hard Rock, que compta des de fa anys amb un ampli consens i suport social, empresarial, sindical i polític a la zona, és absolutament estratègic en aquest sentit, tant pel que fa a creació d'ocupació com a inversió”.

Durant el mes de desembre, el manifest, que també promou el respecte de qualsevol requeriment mediambiental i social per a la correcta implantació de Hard Rock, serà signat pels diversos agents i municipis integrants del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.


Segueix-nos!

Agenda