Notícies de la Cambra

Les mercaderies ferroviàries haurien d'anar per l’interior

La Cambra de Tarragona dona suport a la reclamació a favor de que les mercaderies ferroviàries passin per l’interior i així ho ha escenificat a l’acte conjunt amb el Port de Tarragona, AEQT, Cambra de Reus, Cepta i Pimec, amb la signatura del manifest impulsat per la Plataforma Mercaderies per l’Interior.

Agustí Domènech, membre del Comitè Executiu i Conseller de Territori de la Cambra de Tarragona ha explicat que “volem sumar-nos a aquesta demanda de la societat civil, que recull les aspiracions sorgides fa ja més de 30 anys, quan es planificava el desviament ferroviari de la costa, que s'ha posat en marxa el 2020.

La planificació ferroviària s'ha anat desenvolupant sense un model territorial clar per una zona tan estratègica del Corredor del Mediterrani com és el Camp de Tarragona. Moltes han estat les temptatives i propostes, però no s’han assolit les solucions efectives que caldrien.

Aquest manifest de les entitats empresarials i econòmiques ve a refermar que estem en un punt de no retorn, que no podem esperar més, que necessitem un solució ferroviària no només per la capital, sinó també pel conjunt de les Comarques de Tarragona.

Una solució que posi les bases del que ja és un sistema de transport, el ferrocarril, que cada cop serà més decisiu i anirà en augment en el propers cent anys. Cal doncs, que el tren es pugui incorporar de manera clara a la planificació territorial que s'està desenvolupant, tant des del món local, els POUMs, com jeràrquicament superior, el Pla Director Urbanístic de l'àmbit Central del Camp de Tarragona, en redacció. No podem anar a la deriva amb un tema tan crucial com la planificació ferroviària que determina el futur de la nostra economia, les empreses i el Port.

Això sí, és recomanable també demanar que aquest nou model ferroviari ofereixi una doble solució, tant per mercaderies com per a passatgers.”


Segueix-nos!

Agenda