Notícies de la Cambra

Només el 10% dels tarragonins graduats en FP busquen feina

Recentment s’han presentat les dades del quinzè estudi “d’Inserció Laboral dels ensenyaments professionals”, estudi que realitzen el Consell de Cambres de Catalunya i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i que analitza l’evolució dels graduats en Formació Professional.

A nivell de Catalunya destacar que en el curs 2019-2020 es van superar els 50.000 graduats, xifra que no para de créixer en els últims 15 anys. Un altre aspecte a destacar, és que malgrat la situació de pandèmia actual, només el 13 per cent dels graduats estan en recerca de feina. La resta, o treballa o continua estudiant.

Pel que fa a les Comarques de Tarragona i respecte als graduats del curs 2020, tot i la pandèmia, cal destacar les següents dades: En els cicles de grau mig només el 9,66 per cent dels alumnes estan en recerca de feina, el 51,03 per cent segueix estudiant, el 9,74 per cent estudien i treballen, i el 29,57 per cent està treballant. Pel que fa als cicles de grau superior el 10,63 per cent està en recerca de feina, el 21,42 per cent continua estudiant, el 12,80 per cent està estudiant i treballant i el 55,15 per cent està treballant.  En resum, només el 10 per cent dels graduats l’any 2020 està en recerca de feina.

Amb aquests dades podem extreure una clara conclusió, els estudis de Formació professional tenen un alt índex d’ocupació, si ho comparem amb les taxes d’atur juvenil, que arriben al 43 per cent entre els joves de 16 a 19 anys i al 23,1 per cent en els joves d’entre 20 i 24 anys.

Si analitzem les dades per famílies professionals veiem com hi ha estudis en els que no hi ha alumnes en recerca de feina, tots estan estudiant o treballant un cops finalitzats els seus estudis de Formació Professional.

En conclusió, tot i la pandèmia, l’índex de graduats que estan en recerca de feina ha variat en un u per cent en els de grau mig i en un dos per cent en els de grau superior. Les dades d’inserció laboral són molt similars en els dos casos, i la variació en els dos últims anys ha estat molt poca veient una clara recuperació en el 2020 respecte a la davallada del 2019, causada per la Covid-19.

Cal ressaltar que des de la Cambra de Tarragona impulsem la Formació Professional amb iniciatives úniques a Catalunya com és la Xarxa d’ambaixadors d’FP Dual, la realització de jornades informatives, fires d’ocupació tant presencials com virtuals i l’estreta col·laboració amb el Departament d’Educació.


Segueix-nos!

Agenda