Notícies de la Cambra

Set empreses distingides als Premis Pime de l’Any 2021 a Tarragona

La Cambra de Tarragona ha estat l’escenari on aquest 8 de juliol s’han lliurat els Premis Pime de l’Any 2021, organitzats pel Santander, Cámara de España, La Vanguardia, Cambra de Reus i la Cambra de Tarragona.

Un acte presencial que ha servit per reobrir i inaugurar la remodelada Sala d’Actes de la Corporació tarragonina, tancada d’ençà l’inici de l’estat d’alarma i que ha acollit el primer acte presencial, però amb aforament limitat, per tal de mantenir les mesures anticovid. Per tant, l’assistència s’ha limitat als membres del jurat: Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona; Xavier Cañadó, director d’Empreses del Santander a Catalunya; Alejandro Teodoro, representant de Grup La Vanguardia; Jaume Domènech, vicepresident de la Cambra de Reus i Joan Sabaté, subdelegat del Govern de l’Estat a Tarragona, i als representants i membres de les empreses guardonades.

Set empreses guardonades

Premi a la Internacionalització per a Azufrera y Fertilizantes Pallarès.

Afepasa és una empresa familiar amb una trajectòria de 128 anys. Està especialitzada en el mercat de la sofre a nivell agrícola, essent un referent mundial. Exporta a 41 països. L’any passat va incrementar les exportacions en un 33 per cent. Ha recollit el Premi Àlex Pallarès Alier i Esmeralda van Strien.

Premi a la Digitalització i Innovació per Aliter Grup Renovables.

Aliter Grup Renovables és una enginyeria especialitzada en energies renovables. L’últim any ha doblat la inversió en innovació i ha incrementat en un cent per cent la inversió en tecnologies de la informació i la comunicació. Treballa en projectes reconeguts per la UE, Ministeri d’Indústria, ACCIÓ, Eurecat, entre d’altres. Ha recollit el Premi Gerard Pagés Vidal.

Premi a la Formació i Ocupació per Salut i Treball.

Salut i Treball és una empresa especialitzada en serveis de prevenció de riscos laborals. Té seus a Tarragona, Reus, Barcelona i Lleida. L’any passat va incrementar la plantilla en un 60 per cent. La presència de dones a l’equip va augmentar en un 70 per cent i la despesa en formació ho va fer en un 50 per cent. Tot per fer front als reptes del sector i a la diversificació en les plataformes digitals SiT Formació, foment del coneixement i les habilitats professionals, i SiT Telemedicina, prevenció i millora de la salut laboral. Ha recollit el Premi Paco Lari, director general de Salut i Treball.

Premi a l’Empresa Responsable per Solcam Energia.

Solcam Energia està especialitzada en energies renovables. Ha impulsat un protocol de prevenció de l’assetjament psicològic i sexual i d’igualtat efectiva entre homes i dones. Realitza accions de suport a la comunitat, envers els més desafavorits i a favor de la sostenibilitat i la cura pel medi ambient. Ha recollit el Premi Marc Segura Pallarès.

Val a dir que el jurat ha decidit atorgar dues mencions especials davant la vàlua de dues de les empreses que concorrien a aquesta distinció.

Menció especial: Reinvenció covid per a Eldine Patologia.

Eldine Patologia és un laboratori d’anatomia patològica dedicat a l’estudi de mostres de teixits i cèl·lules. L’any passat va redissenyar la unitat de biologia molecular, va augmentar plantilla, va obrir un laboratori a Lleida, consultes a Tarragona i Reus. Ha estat l’únic laboratori, fora de l’àmbit de la sanitat pública, a les Comarques de Tarragona i Lleida que ha ofert el servei de PCR urgent en quatre hores. Ha recollit el Premi la Dra. Àngels Fortuño.

Menció especial: Reinvenció Covid per a Inver & Gest.

Inver & Gest és una empresa del sector hoteler que, en plena pandèmia, tenint tots els establiments hotelers i la plantilla afectada per un ERTO, va cedir instal·lacions i hotel per poder tractar pacients de covid i poder alleugerir, així, centres hospitalaris que no tenien prou capacitat per atendre més malats. Ha recollit el Premi Eduard Farriol.

Premi Pime de l’Any a Tarragona per a Paulino Solanellas.

Paulino Solanellas es dedica a l’elaboració i comercialització d'ingredients de fruits secs i productes recoberts amb xocolata. L’any passat va augmentar la facturació en un 26,5 per cent fins als 6,3 milions d’euros. Ha incrementat la plantilla en un 46 per cent. La despesa en formació ha crescut en un 150 per cent. La presència de dones, en un 85 per cent. Ven a 17 països i exporta un 14 per cent més. Increment del 105 per cent en tecnologies de la informació i comunicació. Aposta per les polítiques de prevenció mediambiental. Decidida aposta pel teletreball i la venda online per fer front als nous reptes. Ha recollit el Premi Paulino Solanellas.

Foto de família amb els representants de les empreses guardonades, membres del jurat i organització.


Segueix-nos!

Agenda