Notícies de la Cambra

Al novembre anirem a fer negocis a Sud-àfrica i Moçambic

La Cambra de Tarragona organitzarà, del 2 al 9 de novembre, una missió comercial presencial a Sud-àfrica i Moçambic. Com en totes les prospeccions de mercat aquesta serà, també, multisectorial i oberta als exportadors de tot l’Estat.

Tal i com explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, “Sud-àfrica és la primera economia de la zona, amb un gran estabilitat i moltes oportunitats. Amb un destacat creixement de la classe mitjana i mitjana-alta, representa al mateix temps la porta d'entrada per a tots els països dels voltants, en definitiva els que integren l’Àfrica Austral. En disposar d'una bona base industrial, ofereix bones oportunitats en maquinària, know-how, i tot tipus d'inputs industrials. També és un gran mercat en energies renovables.

Per la seva banda, Moçambic ha passat aquests últims anys de ser “l'aneguet lleig” de la regió a ser el país de promissió. Les grans reserves de gas natural han obrat el miracle de convertir-lo en la destinació de gran quantitat d'empresaris i inversors procedents, sobretot, de Portugal. La baixada en els preus del petroli havia refredat les expectatives, però sembla a ser que torna a rellançar-se. Hi trobem grans jaciments de carbó que també impulsen la seva economia. Creixements del sis al set per cent són els responsables del canvi espectacular que hem pogut observar en aquests últims anys”.


Segueix-nos!

Agenda