Notícies de la Cambra

Torna el col·leccionable IVBILAEVM

L’Associació Cultural Sant Fructuós, amb motiu de la celebració del trentè aniversari de la primera representació de La Passió de Sant Fructuós ha decidit reeditar el col·leccionable “IVBILAEVM. Col·leccionable de l’Any Jubilar”, editat per la Cambra de Tarragona fa 13 anys, durant la presidència d’Albert Abelló.

La presentació d’aquesta reedició ha comptat amb l’assistència de Lluís Colet, membre del Comitè Executiu de la Cambra; Dr. Joan Planellas i Barnosell, arquebisbe metropolità de Tarragona i primat; Immaculada Teixell Navarro, presidenta de l’Associació Cultural Sant Fructuós i Marcel Pallejà Blay, professor, laic dominic, delegat diocesà per als laics i la família de l'Arquebisbat de Tarragona i soci de l’Associació Cultural Sant Fructuós.

En la seva intervenció Colet ha recordat que “més enllà d’un àlbum, “Ivbilaevm” va ser un èxit de mobilització social sense precedents.

Des d’un primer moment es convertí en un veritable fenomen de masses que va traspassar fronteres generacionals i va fer que grans i petits sortissin al carrer per completar l’àlbum amb una intensitat i passió com mai no s’havia vist.

Deixeu-me que us en doni unes quantes xifres:

Més de 40.000 tarragonins es van enganxar al col·leccionable i a la febre per aconseguir i intercanviar cromos.

Es van fer 15.000 còpies de l’àlbum.

El col·leccionable s’edità en català, castellà i anglès.

Es van distribuir 2,2 milions de cromos, la col·lecció completa era de 144.

Els cromos s’aconseguien visitant els comerços que els repartien.

Hi van prendre part més de 500 establiments comercials, empreses i institucions.

Més de 2.000 tarragonins va fer cua a les portes de la Cambra per tal de que Pilarín Bayés, l’autora de les il·lustracions, els hi signés l’àlbum.

El repartiment del darrer cromo, el 112, es va fer a l’Amfiteatre i va aplegar a més de 7.000 persones. En poques hores es va exhaurir.

La plana web de la Cambra va rebre, en l’apartat del col·leccionable, més de 30.000 visites.

La venda de les il·lustracions originals, exposades a la Fundació de l’Obra Social la Caixa a Tarragona, va generar un benefici de 6.000 euros que es van lliurar a la Lliga Contra el Càncer de Tarragona i les Terres de l’Ebre”.


Segueix-nos!

Agenda