Notícies de la Cambra

Tarragona, Madrid, Navarra i Sevilla “Som FP Dual”

La Cambra de Tarragona està decidida a donar una forta empenta al foment de la Formació Professional Dual, com a eina decisiva per impulsar la competitivitat de les empreses i fomentar l’ocupabilitat dels joves.

“En moments com els actuals, hem d’esmerçar tots els esforços i posar en marxa tots els mecanismes possibles per superar la problemàtica amb la que es troben molts joves a l'hora d'accedir al mercat laboral i, al mateix temps, facilitar a les empreses perfils que s'ajustin més a les seves necessitats. En definitiva, acostar-nos a models d’èxit que existeixen a bona part de la Unió Europea", explica Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona.

Per assolir aquest objectiu, i després dels excel·lents resultats de les últimes edicions de les Fires de l’Ocupació, la Corporació tarragonina ha decidit anar un pas més enllà i formar part de la xarxa d’ambaixadors que s’ocuparan de fomentar els valors de la formació professional a través de la iniciativa “Som FP Dual”. 

Aquest projecte està impulsat per la Cámara de España, Fundació Bertelsmann i LIDL, amb la participació de quatre Cambres de l’Estat: Madrid, Navarra, Sevilla i Tarragona. 

Segons els últims estudis, a Espanya només un tres per cent dels alumnes d'FP estan matriculats en graus de Formació Professional Dual davant de l'11 per cent de mitjana a l'OCDE. A Alemanya, cursen aquesta modalitat el 31 per cent dels estudiants d'FP; al Regne Unit, el 20 per cent; i a Noruega, el 17 per cent.

Amb un atur entre els joves del 40 per cent, de mitjana a tot l’Estat, l’FP Dual és converteix en una eina fonamental per revertir aquesta situació, atès que combina la formació teòrica i la pràctica en empreses que els preparen d’acord a les necessitats reals del mercat i que, en moltes ocasions, els acaben incorporant a les seves respectives plantilles. En el cas de LIDL, partner del projecte, en els últims anys han format a més de 300 joves, dels que un 70 per cent ha estat contractat per la firma de distribució. 

La Cambra de Tarragona considera que aquesta iniciativa podria beneficiar a moltes empreses de les Comarques de Tarragona i millorar l’ocupabilitat dels joves, ja que només el cinc per cent dels estudiants d'FP Dual estan en recerca de feina, segons dades de l'estudi "Inserció laboral dels ensenyaments professionals 2019", elaborat pel Departament d'Educació i el Consell de Cambres de Catalunya.

Val a dir que a la demarcació de la Cambra de Tarragona, durant els dos últims cursos, s'han format en aquesta modalitat prop de 900 alumnes.


Segueix-nos!

Agenda