Notícies de la Cambra

La primera Cambra de l’Estat en organitzar missions presencials

La Cambra de Tarragona es va convertir el 26 d’octubre en la primera d’Espanya en posar en marxa una missió comercial presencial d’ençà la declaració de l’estat d’alarma el passat mes de març.

Un total de deu exportadors, procedents d’arreu de l’Estat, i coordinats per Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, ven emprendre un vol que els portà fins a Kènia, un destí que ja ha rebut altres prospeccions de la Corporació tarragonina, tot i que aquesta ha tingut un significat especial per tot allò que representa poder tornar físicament a Àfrica després de més de set mesos.

Barros explica que arribar fins aquí, amb la situació sanitària actual, ha estat complicat. “Coordinar i sincronitzar vols ha estat molt difícil. Ara bé, si hem decidit donar aquest pas ha estat pel convenciment de que per vendre a Àfrica cal anar-hi. Una visió compartida per les deu empreses que ens han fet confiança i han recolzat la missió. Hem de tenir en compte que ara és una magnífica oportunitat per fer negocis en aquell continent, necessiten dels nostres productes i les vendes, a aquest nivell, no es tanquen de forma virtual”.

I afegeix, “África és un mercat absolutament presencial, no se’l pot conquerir a distància, és impossible assolir els objectius sense trepitjar el terreny. Mantenir els clients sense visitar-los no té massa sentit”.

“Això explica que aquesta sigui la primera missió presencial que organitza una Cambra espanyola i, segurament, la primera delegació empresarial que surt d’Europa en destí al continent africà des de la pandèmia”.

Pel que fa a com valoren els exportadors el risc que suposa aquesta missió, Barros assenyala que “accedir a determinats mercats complexos sempre ha estat arriscat, sobretot ho va ser als anys 90. En qualsevol cas, hem treballat i hem preparat molt aquesta missió per minimitzar-los al màxim i afavorir que els empresaris se centrin, bàsicament, en tancar acords comercials”.

15 anys a Kènia

Val a dir que des del 2005, el primer any que la Cambra de Tarragona va anar a Kènia, ja es va trobar amb un país força més industrialitzat que la gran majoria de països africans. Creixements interessants, molta construcció i infraestructures, bones perspectives en el sector agrícola i en el turístic. Actualment ofereix molt bones oportunitats en el camp de les manufactures (sobretot pel que fa al tèxtil, cuir, calçat, i agroindústria), seguretat alimentària, agricultura, sector sanitari, i tot el que té a veure amb l’habitatge.


Segueix-nos!

Agenda