Notícies de la Cambra

Grup Blasi, Euroports i Ercros, Premis a la Internacionalització

Clau d’Or per Jaime Malet i Distinció per a Roberto Barros.

Jaime Malet, president de la Cambra de Comerç d’Estats Units a Espanya, ha estat el Convidat d’honor a l’acte de lliurament de la 23ena edició dels Premis a la Internacionalització, que atorga la Cambra de Tarragona a aquelles empreses que s’han distingit per la seva activitat en matèria de comerç i promoció exterior.

En aquesta ocasió les empreses guardonades han estat Grup d’Empreses Blasi (Premi a la Promoció Internacional), Euroports (Premi al Creixement Internacional) i Ercros (Premi a la Trajectòria Internacional).

A més, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha atorgat la Clau d’Or, la màxima distinció que entrega la Corporació, a Jaime Malet en reconeixement de l’impuls de les relacions bilaterals comercials amb Estats Units.

La sorpresa de la nit ha estat quan Roigé, en un gest inesperat pel seu protagonista, ha entregat una placa com a Distinció a Roberto Barros, responsable d’Internacionalització de la Cambra de Tarragona i artífex de que la institució hagi assolit el reconeixement i prestigi que té al conjunt del l’Estat pel que fa a l’experiència i èxit a les missions empresarials a Àfrica, sobretot a la regió Subsahariana.

“Roberto, amb la teva empenta, treball i esforç, la Cambra de Tarragona ha portat a terme un total de 130 missions comercials, coneixent 42 països d’Àfrica Subsahariana en 300 ocasions, amb un acompanyament directe a 1500 empreses espanyoles” ha assenyalat Laura Roigé.

Qui és Grup d’Empreses Blasi

El Grup d’Empreses Blasi és un referent en el sector turístic familiar i esportiu. Ofereix serveis de qualitat els quals estan fortament orientats a l’atenció al públic, a la innovació, a l’eficàcia i a l’eficiència en els seus processos; així com al respecte per l’entorn.

Destaquen tres models de negoci: Camping & Resort Sangulí Salou, Cambrils Park Resort i el Complex Esportiu Futbol Salou.

El Sangulí Salou és considerat com un dels millors càmpings d’Europa, i aquest 2019 ha guanyat, per segon any consecutiu, el premi Camping de l’Any de l’ANWB en la categoria dels millors allotjaments.

Cambrils Park Resort és un hotel d’apartaments de quatre estrelles que funciona com a Resort familiar a l’estiu i com a Sport Village la resta de l’any.

El Complex Esportiu Futbol Salou compta amb deu camps de futbol 11, un camp polivalent de rugbi i futbol, un camp de futbol 7, dos camps de futbol platja i un miniestadi amb capacitat per a 1.000 persones; unes infraestructures d’alta qualitat per a la pràctica d’esport que han fet que Salou rebi el segell de Destinació de Turisme Esportiu.

Qui és Euroports

Euroports, una de les empreses d’infraestructures portuàries més grans d’Europa, desenvolupa, opera i gestiona solucions globals a la cadena marítima de subministrament per a un gran nombre de clients internacionals a diverses indústries.

Mou cada any més de 60 milions de tones de productes a granel, fraccionats, líquids i en contenidors.

La missió d’Euroports és ser el partner professional en el lliurament de solucions de cadena de subministrament marítim amb la més alta qualitat.

Euroports aconsegueix aquests objectius mitjançant 26 terminals portuàries i un equip humà format per més de 3.000 treballadors, oferint una gama de serveis de valor afegit i transport multimodal, i tot amb un objectiu: millorar la cadena logística dels clients.

Qui és Ercros

Ercros és la principal empresa de química bàsica espanyola i té una sòlida presència a Tarragona. En aquesta província hi desenvolupa bona part de la seva activitat en cinc centres de producció: dos a Vila-seca, un a La Canonja, un a Tortosa i un altre a Flix. Aquest darrer és el degà del sector químic, amb prop de 120 anys d’activitat.

La plantilla conjunta d’aquests cinc centres és de 500 persones, amb una facturació d’uns 315 milions d’euros anuals.

L’empresa exporta gairebé la meitat de les seves vendes, xifra que arriba al 70 per cent en el cas de la fàbrica de Tortosa.

La Unió Europea és la principal destinació de les exportacions d’Ercros i suposen el 28 per cent de les vendes totals. Els seus productes arriben a quasi 100 països de tot el món i a mes de 2.000 clients.

Ercros manté una posició de lideratge als principals mercats en els quals està present. Amb la sosa i el PVC fabricats a Vila-seca ocupa el novè lloc del rànquing europeu. I amb els poliols de Tortosa, el tercer lloc del món.

Qui és Jaime Malet

Jaime Malet és president de la Cambra de Comerç d’Estats Units a Espanya des de l’any 2002 i CEO de Telam Partners, una firma d'assessoria financera especialitzada en el finançament i gestió de projectes d'infraestructura, tecnologia i energia amb operacions a Espanya, Llatinoamèrica i Àfrica.

Fundada fa poc més de cent anys (1917) la Cambra de Comerç d’Estats Units a Espanya  representa a unes 300 empreses líders entre les que s’hi troben una gran part de les multinacionals nord-americanes presents a l’Estat, amb unes vendes conjuntes, només al nostre país, superiors als 248.000 milions d'euros (24 per cent del PIB).

Durant el seu llarg mandat, Malet ha liderat l’enfortiment institucional de l'entitat, orientant-la tant a la millora de les relacions bilaterals com a la defensa d'un model més competitiu i internacionalitzat per a l'economia espanyola.

Jaime Malet és, a més, president del Consell Assessor de Zurich Insurance Group; membre del Consell Assessor d'ISS Facility Services Espanya; assessor sènior de Grup Consentino per USA; assessor sènior d'Indra Systems.

Forma part del grup d'experts del World Economic Forum. És també assessor de Concòrdia, una entitat global amb seu a Nova York que promou aliances públiques i privades per a un món millor i més sostenible; membre del Consell d'Acció Empresarial de la CEOE; membre del Consell Assessor Internacional d’APCO Worldwide; membre del Patronat de la Fundació Espanya-EUA i membre fundador del Patronat de la Fundació Joan Boscà.

Malet és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en Dret Internacional i Economia per la Universitat de Houston i Programa d'Alta Direcció (PADE) per l’IESE.

A la foto, i d’esquerra a dreta, Joan Miquel Capdevila, director del complex industrial d’Ercros a Tarragona; Pablo García, director general d’Euroports; Carlos Arola, vicepresident de la Cambra i conseller d’Internacionalització; Laura Roigé, presidenta de la Cambra; Jaime Malet, president de la Cambra de Comerç d’Estats Units a Espanya; Xavier Blasi, director general del Grup d’Empreses Blasi i Roberto Barros, responsable d’Internacionalització de la Cambra.


Segueix-nos!

Agenda