Esdeveniments

La Cambra serà la seu del XV Fòrum Espanya-Corea

La Cambra de Tarragona acollirà el 14 de novembre a les 11 hores la segona jornada del XV Fòrum Espanya - Corea. La primera sessió tindrà lloc el 13 de novembre a Foment del Treball Nacional.

Durant dos dies Barcelona i Tarragona congregaran a representants de la societat civil, de les administracions públiques i del món econòmic i cultural d’Espanya i Corea.

El Fòrum Espanya-Corea constitueix una plataforma de diàleg i cooperació que té com a objectiu principal potenciar les relacions bilaterals, a més d’explorar oportunitats de col·laboració i impulsar les relacions entre les respectives societats civils.

Val a dir que l’edició de l’any passat es va celebrar a Seül i va comptar amb la presència del president del govern, Pedro Sánchez, mentre que la d’aquest any tindrà lloc a dues seus: el dia 13 a Barcelona, a Foment del Treball Nacional, i el dia 14 a Tarragona, a la Cambra.

Aquest XV Fòrum Espanya-Corea s’estructura al voltant de quatre sessions, les tres primeres se celebren a Barcelona i la darrera a Tarragona, que abordaran temes d’interès pels dos països.

La primera taula amb el títol “Geopolítica i Seguretat a l’Indo-Pacífic i l’eix Euro Atlàntic analitzarà en profunditat aquest assumpte, així com la possibilitat d’un partenariat estratègic entre Espanya, Corea i països tercers.

La segona taula “Cooperació Empresarial a l’era de la digitalització” abordarà la digitalització de les Pimes i el nivell de cooperació entre empreses espanyoles i coreanes.

La tercera sessió titulada “Cooperació a l’àmbit del cinema com a indústria cultural” farà el mateix en matèria del setè art d’Espanya i Corea.

Finalment, la quarta i darrera taula del Fòrum porta per títol “Cooperació en transició energètica” i debatrà sobre la utilització de les energies verdes, el cotxe elèctric i la fabricació de bateries.

En les diferents sessions del Fórum hi participaran representants de l’Institute of Foreign Affairs and National Security, del Korea National Diplomatic Academy, Centre for Security, Diplomacy and Strategy, (CSDS) Brussels School of Governance, Centre for Indo-Pacific Studies, Sejong Institute, Korea Trade- Investment Promotion Agency, Salle Technova, Digital Innovation Group, Korea International Trade Association, Cineasia, Research Centre, Korean Film Council, Big Bang Contents Inc, Oficina Tècnica de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, Korea Institute of Energy Technology Avaluations and Plannig, a més de la Cambra de Tarragona i la Cámara de Comercio d’Espanya.

El XV Fòrum Espanya-Corea, que se celebra aquest any a Barcelona i Tarragona, dona continuïtat a les edicions precedents celebrades a Seül (2003), Barcelona (2005), Jejú (2006), Madrid (2007), Seül (2008), Còrdova (2010), Seül (2012), Màlaga (2013), Seül (2014), Màlaga (2015), Seül (2017), Barcelona (2019) En línia (2020); i Seül (2022).

El Fòrum està organitzat per Casa Àsia, la Korea Foundation i la Hankuk University of Foreing Studies, amb el suport dels Ministeris d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació i les ambaixades dels dos països. Aquesta quinzena edició també compta amb la col·laboració de Foment del Treball Nacional, Cambra de Tarragona, la Subdelegació del Govern a Tarragona i la Cambra de Comerç d’Espanya.


Segueix-nos!

Agenda