Esdeveniments

10 de febrer. Roger Torrent, al Bon dia Tarragona

Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, vindrà a la Cambra el 10 de febrer a les 9 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del Bon dia Tarragona en format híbrid, que organitza la Corporació tarragonina amb el suport de Repsol, CaixaBank i Port de Tarragona. I la col·laboració de Bic Graphic.

Torrent parlarà de: “Transformem el model productiu del país”. I en el decurs de la seva intervenció explicarà que cal completar i consolidar la recuperació de l’activitat productiva, aturada per la crisi de la covid.

I remarcarà que també és moment de posar les bases socioeconòmiques dels propers anys, decidir com volem que sigui la nostra societat, de què viurà el nostre país, què produirem, què oferirem al món, quin món laboral tindran els nostres fills i filles i com responem als desafiaments locals que ens plantegen els reptes globals.

En aquest sentit, el canvi climàtic, l’augment de l’esperança de vida i la gestió dels avenços en l’ampli camp de la recerca, ens demanen noves respostes a l’hora de tenir cura de les persones i el medi ambient, a l’hora de produir i de consumir.

Cal transformar el sistema productiu català, fer-lo més sostenible, més resilient davant les crisis, actiu contra l’emergència climàtica i adaptat a les noves realitats, situant les persones i la vida al centre del model.

Qui és Roger Torrent

Nascut a Sarrià de Ter l’any 1979, Roger Torrent és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Estudis Territorials i Urbanístics per la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Té un Postgrau en Dret en Ordenació Territorial i Urbanística per la UPF.

Tècnic urbanista, ha estat vinculat des de jove a la política municipal. L’any 1999 va esdevenir regidor a l’Ajuntament de Sarrià de Ter i el 2007 en va ser escollit alcalde. Reelegit per majoria absoluta el 2011 i el 2015, va exercir el càrrec fins el 2018, quan va assumir la presidència del Parlament de Catalunya (XII legislatura).

El 2012 va encapçalar la llista electoral d’ERC per la circumscripció de Girona a les eleccions al Parlament, en les quals va obtenir l’acta de diputat. En els comicis electorals del 2015 i del 2017 va revalidar l’escó a la cambra, integrat en la coalició de Junts pel Sí i a la candidatura d’ERC, respectivament. Com a diputat va ser portaveu adjunt del Grup Parlamentari de Junts pel Sí i portaveu econòmic d’ERC a la cambra (XI legislatura). També va ser membre de la comissió d’Empresa i Ocupació i va formar part de les ponències dels projectes de llei de cooperatives, de modificació del Codi de Consum i de l’impost sobre els habitatges buits (X legislatura).

En les eleccions al Parlament de 2021 va ser elegit diputat per la circumscripció de Barcelona, escó al que va renunciar el mes de juliol, després de ser nomenat Conseller d’Empresa i Treball del nou Govern.

És autor de llibre Pegasus, l’Estat que ens espia, una crònica del cas d’espionatge informàtic i polític contra activistes, polítics, periodistes i advocats d’arreu del món.


Segueix-nos!

Agenda