Esdeveniments

Tornem a Sud-àfrica i Moçambic

La Cambra de Tarragona ha programat a partir del 18 de març la que serà la tercera missió comercial presencial de 2021. En aquesta ocasió els exportadors, procedents d’arreu de l’Estat, volaran a Sud-àfrica i Moçambic, en una nova prospecció de mercats multisectorial.

Tal i com explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra de Tarragona:

“Sud-àfrica és la primera economia de la regió, amb gran estabilitat i moltes oportunitats. Amb un bon creixement de la classe mitjana i mitjana-alta, representa al mateix temps la porta d'entrada per a tots els països veïns, el que conforma l’Àfrica Austral. En disposar d'una bona base industrial, ofereix bones oportunitats en maquinària, know-how, i tot tipus d'inputs industrials. També és un gran mercat en energies renovables.

Moçambic ha passat aquests últims anys de ser “l'aneguet lleig” de la regió a ser el país de promissió. Les grans reserves de gas natural l’han convertit en la destinació de gran quantitat d'empresaris i d'inversions, sobretot procedents de Portugal. La caiguda en el preu del petroli havia refredat les expectatives, però sembla a ser que torna a rellançar-se. Grans jaciments de carbó també impulsen la seva economia. Creixements del sis al set per cent són els culpables del canvi espectacular que hem pogut observar aquests últims anys.”


Segueix-nos!

Agenda