Notícies

Notícies:

La Cambra consolida la seva influència a Àfrica
10/12/2015

La Cambra de Tarragona ha fet balanç de l’exercici pel que fa a les activitats d’internacionalització i ha aprofitat per presentar les gran línies d’actuació pel 2016. Tot plegat posa de manifest que la Corporació tarragonina segueix consolidant la seva presència al continent africà on s’hi encaminen gairebé totes les missions empresarials.

De fet, al conjunt de l’Estat la Cambra de Tarragona és un referent pel que fa al seu coneixement i experiència en aquells mercats, sobretot en els subsaharians.

Amb tot, de cara a 2016 no es descuidarà Àsia. I com s’ha explicat durant la presentació la Cambra de Tarragona ha prospectat en els darrers anys prop de cent països de tot el món.

Aquestes són les grans xifres que s’han presentat:

2015:

 

-          S’han organitzat 10 Missions empresarials.

-          S’han realitzat prospeccions a 29 mercats.

-          D’aquests destins un no s’havia visitat mai: Myanmar.

-          Hi han participat 111 empreses. D’aquestes, el 60 per cent han vingut de fora de Catalunya.

-          S’han mantingut 2.500 contactes comercials.

-          S’han organitzat un total de 11 jornades de foment de la internacionalització. Amb una assistència de més de 300 persones.

 

2016:

 

-          Organitzar 11 Missions empresarials.

-          Visitar en viatges de negocis 33 països. D’aquests, Cambodja representa una novetat pel fet que mai ha rebut una missió de la Cambra de Tarragona.

 

 

Valoració de les missions:

 

-          Enguany la participació d’empreses a les missions de la Cambra de Tarragona s’ha vist molt influenciada per l'epidèmia del virus de l’Ebola, que ha frenat, en molts casos, la intenció dels exportadors d’obrir-se als mercats africans.

-          L’ activitat terrorista al Sahel, Nigèria, Txad, ... també ha desactivat molts projectes internacionals envers aquests mercats.

-          Amb tot, 2015 ha estat un any, atenent als resultats obtinguts, molt satisfactori. Els exportadors d’arreu de l’Estat segueixen confiant en la Cambra de Tarragona per créixer al continent africà. Saben que som una referència per la nostra experiència i coneixement de la realitat sobre el terreny.

-          Pel que fa al 2016, a més d’augmentar l’activitat en una missió més i 4 països més, confiem que la participació augmenti entre un 10 i un 20 per cent, gràcies al control mèdic de l’Ebola. 

 

 

A la foto, Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, amb Roberto Barros, responsable d’Internacionalització de la Corporació tarragonina (en primer terme).

VINCLES D'INTERES
Mira el VÍDEO de la presentació

Tornar al llistat