Notícies

Notícies:

Una trentena d'emprenedors s'interessen per Xile
21/01/2015

Una trentena d’emprenedors han pres part a una nova edició del cicle de jornades “Obrint Mercats”, dedicada en aquesta ocasió a Xile, conduïda per Tomás Pablo R., president executiu de Wolf & Pablo Consultores i presentada per Sergi Vives, president d’Internacionalització de la Cambra.

Tal i com s’ha dit a la sessió, les reformes impulsades pel govern de Xile preveuen noves oportunitats de negoci, especialment en xarxes de transport, energies renovables, turisme o sector vitivinícola. El 50 per cent de la inversió europea a Xile prové de l'Estat espanyol. L’estabilitat i la seguretat jurídica expliquen aquest elevat percentatge, a més de l'efecte remolc de la gran empresa sobre la petita i mitjana.

Xile compta amb una economia oberta i força competitiva en gairebé tots els sectors. Un mercat relativament petit (17,77 milions d'habitants), però amb un PIB per càpita dels més elevats de Llatinoamèrica (15.732 dòlars). Molt probablement Xile aconseguirà ser un dels països amb major atractiu comercial i inversor de la regió, però cal posicionar-se davant dels nous canvis estructurals previstos pel govern de Bachelet.

Els “Obrint Mercats” són una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de DHL, CaixaBank, Port de Tarragona i Arola. I la col·laboració d’Acció i W&P.

Tornar al llistat