Jornades

Antonio Argandoña, IESE, al Bon dia Tarragona

Informació de la jornada

  • BON DIA

  • 25 d'octubre de 2022

  • Horari: A les 9 hores


1. Informació jornada

Antonio Argandoña, professor emèrit d’Economia i d’Ètica de l’Empresa a l’escola de negocis IESE, vindrà a la Cambra de Tarragona el 25 d’octubre a les 9 hores del matí per tal de prendre part a una nova edició del cicle de jornades Bon dia Tarragona, que organitza la Corporació tarragonina en format híbrid.

Argandoña parlarà de "Reptes i oportunitats econòmiques 2022-23".

Antonio Argandoña Rámiz és professor emèrit d'Economia i d'Ètica de l'Empresa a l'IESE.

Va rebre el seu doctorat (summa cum laude) en Economia per la Universitat de Barcelona el 1969. Catedràtic de Fonaments de l'Anàlisi Econòmica (jubilat), ha impartit classes a les universitats de Barcelona, ​​Màlaga i Navarra.

És acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres d'Espanya, president del Comitè de Normativa i Ètica Professional del Col·legi d'Economistes de Catalunya, membre de la Comissió Social Responsibility and Anti-Corruption de l'International Chamber of Commerce de París, i pertany a comitès ètics d'institucions financeres, associacions empresarials i mitjans de comunicació, així com al consell editorial de diverses publicacions científiques de prestigi internacional.

Va rebre la Medalla d'Or de la Universitat de Navarra el 2016 i va ser nomenat Col·legial de Mèrit del Col·legi d'Economistes de Catalunya el 2005, entre altres guardons.

Autor de nombrosos llibres i articles sobre macroeconomia, economia espanyola i europea, ètica aplicada a l'economia i a l'empresa, responsabilitat social corporativa i govern corporatiu.

2. Entitat solidària

Aspercamp és una associació sense ànim de lucre reconeguda d’utilitat pública integrada per persones amb Síndrome d’Asperger (TEA) i les seves famílies presents a Tarragona, Reus i Vendrell.   

Aspercamp neix l’any 2010 per a promoure el bé comú de les persones amb la Síndrome d’Asperger i altres Trastorns de l’Espectre Autista d’Alt Rendiment a tot el Camp de Tarragona.      

La seva tasca social es basa principalment en visibilitzar la condició, considerada com l’autisme invisible o més incomprès de l’espectre autista.

Aspercamp treballa amb els següents objectius:

·Donar a conèixer la condició i promoure’n la sensibilització social.

·Col·laborar amb els professionals de la salut, la educació i la psicologia.

·Facilitar informació i assessorament a les famílies i afavorir el suport mutu entre elles.

·Oferir tallers terapèutics amb un equip de psicòlegs especialitzat (individuals, d’habilitats socials, esplais, casals, grups de suport d’adults i familiars, tallers psicoterapèutics, etc.)

· Promoure el millor tractament, educació i desenvolupament per a aconseguir la seva plena inclusió social i laboral.

·Lluitar pels drets i la igualtat de les persones TEA davant les institucions

La Síndrome d’Asperger està inclòs en l’actualitat dins l’espectre autista i les persones que presenten la condició perceben i processen la informació diferent a la forma habitual i presenten alteracions en les àrees de la sociabilitat, comunicació i amb interessos restringits.

Malgrat que les persones TEA tenen en comú les característiques descrites, cada individu les manifestarà de diferent forma e intensitat, sent algunes d’elles:

-         Memòria molt desenvolupada amb els detalls, principalment visual.

-         Sovint es converteixen en experts dels seus temes d’interès.

-         Dificultats  alhora d’afrontar els canvis davant d’imprevistos

-         Rigidesa de pensament

-         Incomprensió en contextos socials (manca de visió en les intencions dels altres,...)

-         Interpretació literal del llenguatge

-         Hiper o hipo-sensibilitat sensorial amb sobrecarrega d’estímuls

-         Estil cognitiu peculiar

-         Presenten conductes poc adequades davant dels altres.

-         Dificultats en matenir o fer amics de la mateixa edat principalment en la infància, etc.

Sovint s’hi poden desenvolupar comorbilitats associades (trastorn de l’ansietat, depressió, TOC, trastorns alimentaris, insomni...).

És una condició que acompanya tota la vida i és important comprendre que no es tracta d’una  discapacitat intel·lectual ni malaltia mental tot i que suposa una discapacitat per a compendre el món social.

Més informació: https://aspercamp.cat/


No deixis passar aquesta oportunitat, inscriu-te ara!
Inscripció On-line

Amb el suport de

Amb la col·laboració

Entitat solidària

Segueix-nos!

Agenda