Notícies de la Cambra

El 27 de novembre aterrarem a Maurici i Madagascar

La Cambra de Tarragona organitzarà dels dies 27 de novembre al 2 de desembre una missió comercial a les illes de Madagascar i Maurici, “mercats que es caracteritzen per la poca competència que hi trobarem, la qual cosa genera moltes oportunitats. A més, es podrà fer extensió a Reunió si es desitja”, explica Roberto Barros, director d’Internacional.

“Maurici, que vàrem visitar per primera vegada el 2005, ha crescut molt aquests últims anys, i s'està notant una gran injecció de liquiditat que ha multiplicat les inversions en infraestructures. Gran destinació turística, escala de creuers, productor de sucre i bona indústria tèxtil, estan creixent actualment al set per cent anual, amb una economia consolidada i de les més competitives de tota Àfrica. Com totes les Illes de l'Índic, reben poca oferta i aquí és on resideix el seu major atractiu.

No hi ha dubte que Madagascar és un país pobre, però amb creixements anteriors a la pandèmia del quatre per cent, per tant ofereix oportunitats de negoci. L'economia "malgache" creix, sobretot, gràcies a les indústries extractives, l'agro-indústria, la pesca o la ramaderia. Les oportunitats en aquest país tenen a veure, fonamentalment, amb la manca d'oferta exterior, el que fa que es redueixi molt la competència.

L'illa de Reunió és un Departament francès d'Ultramar, la seva moneda és l'euro, com a Europa, i té uns creixements entorn al tres per cent. El que la diferència de la França continental és la seva llunyania, i la gran dificultat que tenen de proveir-se dels mateixos productes que abunden a Europa. Tot i ser complicat organitzar una agenda de reunions prèvia, a la nostra arribada, solen funcionar bé les trucades per anunciar la presència a l'illa, i les visites a porta freda. Recomanable a qualsevol que arribi aquí que llogui un cotxe a l'aeroport, els taxis tenen uns preus prohibitius.”


Segueix-nos!

Agenda