Notícies de la Cambra

Tens fins setembre per apuntar-te a la missió a Gabon i Camerun

La Cambra de Tarragona ha convocat dels dies 20 al 27 d’octubre una missió comercial presencial a Gabon i Camerun. Es tracta d’una prospecció de mercats oberta a exportadors d’arreu de l’Estat i multisectorial. El termini per a formalitzar la inscripció clou el 10 de setembre.

Tal i com explica Roberto Barros, director d’Internacional de la Cambra, “a la nostra darrera visita a Gabon vam comprovar que el mercat s'està recuperant ràpidament després de l'aturada per la caiguda en el preu del cru (encara que darrerament degut a la covid els preus han tornat a baixar). El país és un gran exportador de petroli i de fustes tropicals, la qual cosa fa que la seva renda per càpita sigui de les més elevades d'Àfrica. Actualment estan fent grans esforços per desenvolupar la Indústria de transformació (la fusta en particular), i l'agricultura, amb l'objectiu de minimitzar la gran dependència que tenen de l'exportació de cru. Després de tres anys de certa paralització econòmica, les recents pujades del preu del petroli tornen a oferir grans oportunitats de negoci.

Per la seva banda, Camerun, principal economia de la zona Cemac, Comunitat Econòmica i Monetària d’Àfrica Central,  ja porta diversos anys essent destí preferent de les empreses espanyoles. L'evolució del seu mercat, les seves possibilitats comercials, i les oportunitats d'inversió han anat creixent any rere any, i actualment es presenta com un dels països més atractius de la zona.”


Segueix-nos!

Agenda