Notícies de la Cambra

3 de desembre. Primera Fira de l’FP Dual de la Cambra

El 3 de desembre, en horari de 8,30 a 15 hores, tindrà lloc a la Cambra de Tarragona la primera Fira de l’FP Dual de Tarragona. Una iniciativa impulsada per la Corporació tarragonina amb la participació dels INS Pere Martell, Comte de Rius, Vidal i Barraquer, Cal·lípolis, Andreu Nin, Escola Joan XXIII, Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

La jornada comptarà amb taules d’assessorament, escoltarem a “ambaixadors” de l’FP Dual  i tindrem una taula rodona amb casos d’èxit d’empreses com ara Idiada Applus, Repsol Petróleo, Grupo Navec o Transports J. Gorgori.

Aquesta jornada té com a objectiu posar en valor els actius que per a l'empresa li suposa l’FP Dual.

Què suposa l’FP Dual per a les empreses?

Les empreses necessiten perfils cada vegada més especialitzats però, moltes vegades, no troben joves amb una formació que encaixi específicament amb les seves necessitats. Davant aquesta situació, l’FP Dual apareix com una solució al problema.

L'FP Dual és una oportunitat per crear una "pedrera" de futurs empleats qualificats. Això implica un estalvi en els costos de selecció externs d'empleats a més d’un estalvi en els costos d'adaptació dels empleats als llocs de treball.

Quan l’FP Dual s'impulsa des d'un clúster o una associació empresarial local, pot ajudar a elevar el nivell de qualificació dels empleats d'aquests sectors econòmics.

La Formació Professional Dual és una modalitat de formació professional en la qual els alumnes passen més de la tercera part de la seva formació a l'empresa com a aprenents. La formació de l'alumne és supervisada en tot moment per dos tutors. Un centre educatiu i un altre de l'empresa.


Segueix-nos!

Agenda