Notícies de la Cambra

Costa Cruceros, Covestro, H10 i MYR, distingides per la Cambra

La 22ena edició dels Premis a la Internacionalització, que anualment atorga la Cambra de Tarragona a aquelles empreses que s’han distingit per la seva tasca en comerç exterior, han reconegut en aquesta ocasió a Covestro (Premi Trajectòria Internacional), H10 Hotels (Premi Promoció Internacional) i a Especialidades Médicas MYR (Premi Creixement Internacional).

L’acte de lliurament ha tingut lloc a la Casa de la Punxa, seu de la Corporació tarragonina, i ha comptat amb l’assistència de Francesco Muglia, nou director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, ha lliurat a Francesco Muglia la Clau d’Or de la Cambra, la més alta distinció que atorga la Corporació tarragonina, en reconeixement a l’aposta de Costa Cruceros per fer escala a la ciutat i potenciar d’aquesta manera els atractius turístics tant de Tarragona com del conjunt de la Costa Daurada. Val a dir, en aquest sentit, que la propera temporada operarà la línia un vaixell amb més capacitat, el Costa Fortuna, que pot acollir gairebé 3.500 passatgers.

Roigé, en la seva intervenció, ha posat en valor els més de 130 anys de trajectòria de la Cambra en la promoció de la internacionalització. I ha recordat l’èxit de la primera edició de la Fira Imex, celebrada aquest mes de juny, a Tarragona. “Prop de 500 assistents, 33 països representats, 30 estands, 50 ponents  i més de 300 reunions professionals donen idea d’una iniciativa que va superar totes les expectatives i ens va situar, encara més, com un interlocutor de primer nivell en el tauler internacional.”

Les empreses guardonades

 

Covestro, multinacional química situada al polígon sud, és un dels líders mundials en la fabricació de polímers d’alt rendiment aplicats a molts àmbits de la vida quotidiana, com per exemple el sector automobilístic i la construcció.

Disposa de 30 centres productius al món que facturen 14.100 milions d’euros i donen feina a 16.000 treballadors. A Espanya compta amb gairebé 390 empleats, dels quals 265 estan a Tarragona.

La seva aposta per Tarragona es tradueix en la inversió de 200 milions d’euros en una nova planta de clor i en l’ampliació de l’actual planta de MDI, la qual cosa li permetrà incrementar la producció i competitivitat a partir de 2021.

Ha recollit el Premi Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya.

H10 Hotels es va fundar a principis dels anys vuitanta, quan va començar a operar a les principals destinacions de vacances d'Espanya. L'empresa disposa de més de 60 hotels a 18 destinacions, és a dir, un total de més de 15.000 habitacions, la majoria de propietat.

H10 Hotels és una de les deu primeres companyies hoteleres espanyoles i actualment està en fase d'expansió al Carib i a Europa.

A la zona de Cambrils i Salou compten amb una oferta de sis hotels (1.690 habitacions hoteleres i 173 en règim d’aparthotel), basats en una oferta d’allotjament hoteler adreçada al turisme familiar i de qualitat.

H10 Hotels aposta per la Costa Daurada com a destinació familiar, per la qual cosa ha renovat la seva oferta hotelera dotant-la de la qualitat de quatre estrelles.

Ha recollit el Premi Jordi Espelt, director general d’H10 Hotels.

 

Especialidades Médicas MYR està ubicada a Llorenç del Penedès on des de fa més de 30 anys hi fabrica equips d’anatomia patològica (processadors, tenyidors i centres d’inclusió).

És una empresa força innovadora que està present activament als mercats internacionals.

De fet, factura 3,6 milions d’euros i exporta el 96 per cent de les vendes a més de 70 països. Dóna feina a 12 persones.

Ha recollit el Premi  Francisco Ruiz Robles, CEO de Especialidades Médicas MYR.

 

Qui és Francesco Muglia

 

Francesco Muglia, recentment nomenat director general de Costa Cruceros per Espanya i Portugal, en substitució de Raffaele d’Ambrosio, és Màster en Direcció de Vendes i Màrqueting . Es va incorporar a Costa Cruceros l’any 2016 com a Global Customer and Marketing Intelligence Director. Amb anterioritat havia tingut responsabilitats directives a la multinacional Danone, així com en companyies de consultoria especialitzades en distribució.

La vetllada ha acabat amb un còctel de cortesia servit a la Terrassa de la Cambra i ha inclòs un tast d’especialitats gastronòmiques japoneses.

A la foto, i d’esquerra a dreta, Sergi Vives, president d’Internacionalització de la Cambra; Jordi Espelt, director general d’H10 Hotels; Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona; Francesco Muglia, director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal; Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya i Francisco Ruiz Robles, CEO de Especialidades Médicas MYR.


Segueix-nos!

Agenda