Notícies de la Cambra

Junqueras proposa a la Cambra un “new deal” per a Catalunya

Que la situació econòmica espanyola no és gens bona ja ho sabem i ho patim a diari. Oriol Junqueras, president d’ERC, ha dit a la Cambra de Tarragona que la situació lluny de millorar empitjorarà encara més als propers mesos ja que les grans xifres macroenòmiques conviden a tot, menys al optimisme.

Junqueras ha pronunciat a la Cambra de Tarragona la conferència “Propostes per sortir de la crisi. Un New Deal per a Catalunya”.

El líder d’ERC ha fonamentat aquestes prediccions amb el dia a dia de les accions en matèria de política econòmica que emprèn el Govern de Mariano Rajoy així con la percepció i recels que Espanya desperta a l’exterior. On l’Estat no inspira confiança. En aquest sentit Junqueras ha deixat anar que Espanya encapçala el denominat índex de la misèria, el que relaciona l’atur amb el dèficit. I, com a historiador, ha mirat enrere en afirmar que no hi cap país del món que en els darrers 400 anys hagi fet 14 vegades suspensió de pagaments.

“Vostès confiarien en algú que té aquesta propensió a les suspensions de pagaments i al incompliment dels compromisos?”. Arribats a aquest punt ha fet una completa relació de tots els acords (amb xifres econòmiques) que el Govern espanyol encara no ha satisfet amb Catalunya.

Per això ha justificat que el país necessita un “new deal”, un nou acord, però no pas amb “Espanya que no compleix el que pacte” (aquí ha resseguit els dèficits ens inversions en infraestructures i el desgavell en inversions improductives a la resta de l’Estat) sinó un nou acord entre tots els catalans per avançar cap a l’assoliment d’un Estat propi. La única via, ha dit, per superar una deriva que “si a alguns la independència els pot provocar incertesa, que sàpiguen que de continuar així la única certesa és que el nostre país no tindrà futur”.

En clau més local, el líder d’ERC ha exigit la construcció del tercer fil. “No podem seguir perdent el temps. Cada dia es prenen al món decisions d’inversions, aquestes no esperen que nosaltres ens decidim. Si continuem així quan tinguem pensat què fer pot ser serà ja massa tard”.

 

 


Segueix-nos!

Agenda