Notícies de la Cambra

Antonio Argandoña: “Només els empresaris ens poden treure d’aquesta recessió”

 

Antonio Argandoña, professor de l’escola de negocis IESE i titular de la Càtedra La Caixa de Responsabilitat Social de l’empresa i govern corporatiu, ha pres part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació. Argandoña ha parlat de “La situació econòmic actual, riscos i oportunitats”.

 

En la seva intervenció Argandoña ha repassat abastament i en detall la situació econòmica del país i ha deixat anar tot un seguit de valoracions que han estat seguides amb molta atenció pels assistents.

 

En aquest sentit ha resumit que el gran problema d’Espanya és de deute, “devem tres vegades els nostres ingressos anuals” i que de la recessió en sortirem quan algú es torni optimista i aquest algú és l’empresa. “Els empresaris, els emprenedors són els únics que ens trauran d’aquesta crisi, ni el govern, ni els partits, ni el sindicats... ningú. Seran els empresaris”, ha puntualitzat.

 

Argandoña s’ha mostrat partidari de seguir aprofundint en el camí de les reformes i davant la tria de l’austeritat o bé el creixement, la visió alemanya o francesa de la situació europea, el professor de l’IESE ha demanat “austeritat i creixement”.

 

Al seu entendre no hi ha futur fora de l’euro. “No ens convé sortir”. I ha carregat contra alguns anàlisis apocalíptics que pronostiquen la ruptura de la moneda única i un possible “corralito”. “Dins l’euro no hi pot haver corralito”.

 

Amb tot, no se n’ha estat de dir que la recuperació del crèdit bancari “tardarà” i que “dubto que amb els plans actuals es puguin recapitalitzar els bancs”, i ha afegit que ajudant als bancs no s’està ajudant pas als rics, ni als accionistes, “sinó que estem ajudant als creditors”.

 

Tot i defensar la necessitat de la internacionalització de les empreses ha afirmat que “només amb exportació no recuperarem un país de 47 milions d’habitants”.

 

Malgrat aquestes valoracions Antonio Argandoña s’ha reconegut “optimista” i ha lamentat que davant la situació actual “la societat civil en aquest país estigui dormida”.

 

Antonio Argandoña, és una de les veus econòmiques més acreditades del país. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials és Catedràtic de Fonaments de l’Anàlisi Econòmic i pel que fa a l’IESE, on hi desenvolupa la seva labor professional i docent des de l’any 1963, ha estat Director del Departament d’Economia, Secretari General i Director Associat.

 

És Acadèmic numerari de la Real Academia de Ciencias Económicas y Financieras.

 

A la foto, Antonio Argandoña amb Fèlix González, president de Formació de la Cambra de Tarragona (dreta).

 


Segueix-nos!

Agenda