Notícies de la Cambra

Jordi Urbea: En dos o tres anys un Barça-Madrid només el podrem veure per l'Apple o pel Google

Jordi Urbea ha pronunciat a la Cambra de Tarragona una lliçó magistral condensada, del que ens espera i el que ens aportaran les xarxes socials en el nostre dia a dia (professional, empresarial i personal).

 

El director general d’OgilvyOne, OgilvyInteractive i Bassat Ogilvy i director del Màster de Màrqueting Directe i Interactiu de la Pompeu Fabra, ha començat la seva intervenció provocant a l’auditori en preguntar de què li serveix a una empresa tenir molts seguidors a les xarxes socials si no s’ha preocupat d’incorporar-los a la seva base de dades o de conèixer-los. Doncs, “de res. Aquests contactes són de Facebook que ells si que els tenen controlats, coneixen el seu perfil i gustos i saben què volen i desitgen”. Dit això ha recomanat espavilar-se per incorporar aquests contactes a la pròpia base de dades interna de l’empresa.

 

A partir d’aquest moment Jordi Urbea ha començat a resseguir el valor d’aquesta informació com a argument comercial lligat, també, a la pròpia evolució de la tecnologia i les diferents aplicacions. Per acabar demostrant que els conceptes que teníem en comunicació, publicitat, estratègia comercial i oci no existeixen i s’estan transformant. En aquest punt ha recuperat la frase del magnat Rupert Murdoch quan va dir que “som immigrants digitals en un món de nadius digitals”.

 

Pel que fa al futur més immediat Urbea ho té clar i n’ha posat un exemple del que vindrà: “en dos o tres anys un Barça-Madrid només el podrem veure per l’Apple o pel Google”. I s’ha afanyat en deixar molt clar que en un màxim de cinc anys tots els continguts estaran sota demanda, per això creu que no hi ha cap distinció entre plataformes (xarxes socials, televisió, smartphones, smart tv...) ja que tot depèn de la informació i el coneixement que aquests en tinguin del teu perfil per oferir-te, publicitar-te o vendre’t allò que encaixa a cadascú, segons les preferències que, prèviament, l’usuari hagi mostrat a través de les xarxes socials.

 

Jordi Urbea no se n’ha estat de fer un salt a l’altra banda de l’Atlàntic ja que el que aquí comença a ser tendència, ha dit, allà ja fa temps que és conegut i ha parlat de productes com ara Hulu, que suposa la fi de les graelles de televisió i l’arribada dels cercadors per veu o Tivo per guardar programes, un sistema que els nord-americans ja fa 20 anys que utilitzen.

 

Preguntat sobre la sortida a borsa de Facebook i la caiguda en la cotització de les accions, Urbea ha assenyalat que “una companyia no pot valdre 80 vegades el seu benefici. Hi ha hagut especulació” i ha pronosticat que Facebook es pugui vincular d’una forma o altra amb una companyia telefònica per complementar el seu negoci. En aquest sentit ha recordat que no tot passa per Facebook i que hi ha altres tres grans conglomerats com són Google, Apple i Microsoft.


Segueix-nos!

Agenda