Notícies de la Cambra

La Cambra es queixa a Rajoy de la patinada diplomàtica amb Uganda

Aquells mateixos dies una missió empresarial liderada per la Corporació tarragonina estava de viatge de negocis al país africà. La Cambra de Tarragona ha tramés una carta a Mariano Rajoy, president del Govern espanyol, en la que li retreu el poc tacte diplomàtic que es va tenir en el famós sms en el que s’al·ludia a Uganda de forma gens afortunada.

La carta de la Corporació tarragonina assenyala que “avui els emprenedors necessitem més que mai la complicitat i el suport decisiu del nostre Govern. No comentaris d’aquesta mena que, a més de perjudicar greument els esforços realitzats a Uganda pels nostres exportadors, han perjudicat la imatge d’Espanya i els productes espanyols en aquell mercat.”

Es dóna el cas que aquells dies una missió empresarial de la Cambra de Tarragona es trobava en viatge de negocis a Uganda, per la qual cosa varen ser els receptors directes del malestar que va provocar el comentari.

A la missiva se li fa notar al president del Govern que el paper de lideratge que la Cambra de Tarragona ha assolit als mercats de l’Àfrica subsahariana ha representat i representa un esforç important i que la confiança per créixer en aquells mercats (“complexos, molt complexos i amb poca presència espanyola però amb un alt retorn de les accions que s’hi realitzen”) es construeix dia a dia i amb molt d’esforç. “Ens sentim profundament sorpresos i decebuts”, s’assenyala.

La Cambra de Tarragona programarà enguany set missions empresarials a Àfrica i es faran prospeccions de mercat a 20 països.

 


Segueix-nos!

Agenda