Notícies de la Cambra

"Parlant de futbol se us obriran totes les portes a Nigèria"

Álvaro Castillo Aguilar, ambaixador d’Espanya a Nigèria, Benín  i la Comunitat Econòmica d’Estats d’Àfrica Occidental (Cedeao) ha pres part al “Bon dia Tarragona” de la Cambra

 

Álvaro Castillo Aguilar, Ambaixador d’Espanya a la República Federal de Nigèria, Ambaixador d’Espanya a Benín i Ambaixador d’Espanya a la Comunitat Econòmica d’Estats d’Àfrica Occidental (Cedeao), ha vingut a la Cambra de Tarragona on ha pres part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”. La visita del diplomàtic s’interpreta com un suport i recolzament a la tasca d’internacionalització i foment de les relacions bilaterals que la Cambra de Tarragona està realitzant al continent africà, on és un referent al conjunt de l’Estat.

 

De fet enguany la Cambra realitzarà set missions a l’Àfrica, visitarà 20 països i ajudarà a més de 150 empreses a fer-hi negocis.

 

L’Ambaixador ha parlat de “Nigèria: El Mercat més gran d’Àfrica us espera” davant més d’una trentena d’exportadors procedents del conjunt de les Comarques de Tarragona, amb els qui ha atès tots els seus dubtes i inquietuds. Alhora els ha donat tot tipus de detalls per establir-s’hi amb èxit tot destacant les enormes possibilitats de negoci “al gegant africà”, però sense amagar els riscos, que també existeixen.

 

En clau més distesa Álvaro Castillo ha donat tot un seguit de consells per relacionar-se amb els empresaris autòctons i els nigerians, en general, tot recordant que “parlar de futbol obre moltes portes. L’admiració pel Barça o el Madrid s’evidencia per tot arreu i entre totes les classes socials”. Amb tot ha recordat que fer negocis a Nigèria requereix també dosis de bona sort i paciència, “curiosament els noms en anglès del president i la seva dona”.

 

 

Qui és Álvaro Castillo

 

Álvaro Castillo Aguilar és llicenciat en Dret per la Universidad San Pablo-CEU. Va ingressar a la Carrera Diplomàtica l’any 1992. Té una trajectòria professional molt extensa en la que hi destaca haver estat Conseller de Verificació de Desarmament Biològic i Químic del Ministeri d’Assumptes Exteriors; Cònsol d’Espanya a Frankfurt; Conseller de suport a l’Ambaixada d’Espanya a Atenes, amb motiu dels Jocs Olímpics de 2004; Subdirector General de Personal, Ministeri d’Assumptes Exteriors i de Cooperació.

 

Té les condecoracions d’Oficial de la Orden del Mérito Civil, Comendador de Número de la Orden el Mérito Civil i Comendador de Número de la Orden de Isabel la Católica.

 

Parla anglès, francès, alemany, italià i grec.


Segueix-nos!

Agenda