Notícies de la Cambra

La fórmula del talent

T=(C+V) x A  Aquesta és la fórmula del talent que Luis Conde, fundador de Seeliger y Conde, ha regalat a tots els assistents a la sessió del “Bon dia Tarragona” celebrat a la seu de la Cambra.

La “t” correspondria al talent. Que seria igual a la suma de “c”, coneixements, més la “v” de valors. El resultat caldria multiplicar-lo per la “a”, d’actitud.

Qui està considerat com un dels experts que millor coneixen les capacitats, habilitats i possibilitats dels nostres directius ha estat a la Cambra de Tarragona per explicar, davant un auditori que no s’ha perdut detall de les seves paraules, què és això del talent. On es pot trobar. I com s’ha de potenciar.

Luis Conde ha estat molt clar i directe en cadascuna de les seves consideracions. D’entrada s’ha declarat optimista per què està segur, i poques persones ho poden saber millor que ell, que al nostre país “hi ha molt de talent”. I ha resseguit llocs de màxima responsabilitat directiva al món ocupats per catalans.

Ha dit que “la crisi ens millora”. I ha recordat als empresaris que l’escoltaven que avui en dia els principals actius de l’empresa són dos: producte i talent.

Al llarg de la seva exposició ha ressaltat també els elements que ajuden a construir aquests dos actius i ha citat la investigació, la internacionalització, l’externalització i la necessitat de dominar idiomes (sobretot l’anglès) i la tecnologia. En el camps dels valor s’hi ha entretingut força per recordar el valor de l’esforç, respecte, tolerància, compromís, honestedat, capacitat de motivació, lideratge... aspectes, en definitiva, que defineixen a una persona tant a nivell professional com personal.

I ha acabat posant el talent, “que no es compra, sinó que s’hi accedeix”, per davant de conceptes que abans a l’empresa es consideraven més prioritaris que aquest com ara la tècnica, els diners o la informació.

Luis Conde va fundar Seeliger y Conde l’any 1990. Està especialitzat en Processos de Successió de grans corporacions. Ha esta President d’Amrop de 2003 a 2006 i actualment presideix l’Advisory Board d’Amrop.

 

Seeliger y Conde està establert a Barcelona i Madrid i també a Estats Units, Argentina, Colòmbia, França, Marroc, Mèxic i Veneçuela. Seeliger y Conde forma part d’Amrop, associació global de companyies locals d’Executive Search amb 89 oficines a 57 països.

 

Conde va iniciar la seva carrera professional com a Director de la Divisió Internacional i Banca Corporativa de Banc Mas-Sardá a Barcelona. Posteriorment va ser membre del Consell d’Administració i Vicepresident Executiu del Banco Consolidado de Veneçuela, a més de President del Consolidado International Bank de Nova York. Actualment presideix el Saló Nàutic de Barcelona i és Conseller del Banco de Inversiones Lazard, del Grupo Godó, de CatalunyaCaixa i de Fira de Barcelona.

 

Lluís Conde és Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona.


Segueix-nos!

Agenda