Notícies de la Cambra

"Tarragona rebrà al 2013 una inversió en ferrocarril 2,5 vegades superior a la d'enguany"

 

Manuel Niño, director general de Ferrocarriles del Ministeri de Foment, ha presentat a la Cambra, en el marc del “Bon dia Tarragona” organitzat per la Corporació i el Cercle d’Infraestructures les grans xifres d’inversió a la província.

En aquest sentit ha dit que l’any vinent s’invertiran en infraestructures 294 milions d’euros (la setena província en major inversió per part de Foment i 1,8 vegades la mitjana nacional). D’aquesta quantitat, el 64 per cent correspon a la inversió en ferrocarril. Una quantitat que, segons les xifres del Govern espanyol, suposa que Tarragona rebrà al 2013 una inversió en ferrocarril 2,5 vegades superior a la de 2012.

Manuel Niño s’ha referit també als projectes del tercer fil i el Corredor del Mediterrani dels qui n’ha destacat el seu potencial i el compromís de l’Executiu, “que en els propers dies podria fer un anunci important”.

Precisament, pel que fa als ports situats al Corredor, ha dit que el de Tarragona té una quota d’ús de ferrocarril del 5,6 per cent, davant un quatre per cent al del conjunt. “Aquest és un ús que ha d’augmentar pel bé de l’eficiència i la competitivitat”, ha dit.

Davant un auditori ple a vessar el màxim responsable de Ferrocarriles ha atès totes les qüestions que, des de diferents àmbits i sectors empresarials se li han fet arribar com ara la que s’ha formulat des dels càmpings preocupats pel concepte de provisionalitat del tercer fil. Manuel Niño ha dit que no s’ha posat data al terme provisionalitat, però que s’està estudiant la reducció de l’impacte d’aquest projecte. Amb tot no s’ha compromès a dir quan podria ser una realitat el Corredor.

Manuel Niño González és Enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Madrid, Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Introducció a les Comunitats Europees. Pertany al Cos d’Enginyers de Camins, Canals i Ports.

Ha ocupat diferents càrrecs d’alta responsabilitat al Ministeri de Foment, entre d’altres ha estat subdirector general de Planificació i Projectes de Carreteres, subdirector general de Plans i Projectes d’Infraestructures Ferroviàries i actualment director general de Ferrocarriles. Des de 2004 és Vocal Assessor al Ministeri de Foment.

A la foto, i d’esquerra a dreta, Manuel Niño; Joan Pedrerol, vicepresident de la Cambra de Tarragona i Pere Macias, president de Cercle d’Infraestructures.

 


Segueix-nos!

Agenda