Notícies de la Cambra

Els familiars de Josep Pin i Soler recolzen l'homenatge de la Cambra a l'escriptor tarragoní

 

Mercè Pin, acompanyada del seu marit, no s’ha volgut perdre l’homenatge que la Cambra de Tarragona ha fet al seu besavi, el genial novel·lista tarragoní Josep Pin i Soler. A l’acte “Celebrem-ho amb lletres” deu persones han posat valor la figura i l’obra de Josep Pin i Soler tot llegint el llibre de Magí Sunyer “Ruta Josep Pin i Soler. La interpretació de la ciutat”. Cada lectura s’ha acompanyat de la projecció de diferents imatges al·lusives al text.

El tarragoní Pin i Soler destacà com a novel·lista, emprenedor, viatger i cosmopolita. “La família dels Garrigas”, la seva novel·la més celebrada, s’edità el 1887, any de la fundació de la Cambra de Tarragona. En aquesta obra es relata minuciosament la vida, usos i costums de la Tarragona del segle XIX.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins els actes de celebració del 125 Aniversari de la Cambra, alhora que es pretén reivindicar la figura d’un destacat, i no prou reconegut, tarragoní il·lustre.

Anna Gispert se n’ha encarregat del projecte i la direcció tècnica d’aquest acte que ha estat possible també per la col·laboració de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (Apellc) i la Fundació Privada Mútua Catalana.

A la foto i d’esquerra a dreta: a la primera fila, Margarida Darnós, Joan Maria Garcia Girona, Josep Graset i Laura Roigé . A la fila del mig, Albert Abelló, Carlota Vallvé , Josep Maria González, Mercè Pin i el seu marit. A la fila superior, Sergi Vives, Ramon Marsal, Raffa Olivier, Fèlix Gonzàlez i Anna Gispert.

 


Segueix-nos!

Agenda