Notícies de la Cambra

Presentació a la cambra del llibre "La gran bacanal"

Pere Macias, portaveu adjunt de CiU al Congrés de Diputats i president del Cercle d’Infraestructures i Gemma Aguilera, periodista de El Temps, presentaran a la Cambra de Tarragona el llibre “La gran bacanal. La política desorbitada de les infraestructures a l’Estat”, del que en són autors.

 

 

L’acte tindrà lloc l’11 de gener de 2013 a les 8,45 hores del matí en el marc d’una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Cambra.

Tal i com resa la descripció d’aquest llibre: “Aeroports sense avions, estacions fantasma de TAV, ports amb dics gegants sense tràfic de mercaderies, autopistes que condueixen a territoris econòmicament desèrtics... És el resultat d'una Espanya que va creure a ulls clucs que la dilapidació de recursos públics en infraestructures garantiria la igualtat de totes les regions, la ficció de la cohesió territorial.

Una dècada prodigiosa (2000- 2010) en què tant el PP com el PSOE, flanquejats per la bonança econòmica, es van llançar a una cursa desenfrenada per construir a tort i a dret en cada província.

Avui, la ficció s'ha desmuntat. La dècada prodigiosa il·lustra aquest desastre identificant-ne els responsables i les seves estratègies, sovint dissenyades per a cada regió segons les necessitats electorals. El cas més recent, el TAV de Galícia, promès pel PP en campanya electoral, en plena crisi econòmica. S'hi exposen xifres esfereïdores i es retrata una política d'infraestructures que té 'l'honor' de ser la menys rendible d'Europa. Un malbaratament que ha contribuït de forma sensible a la precària situació de l'economia espanyola. Arribats a aquest punt, es fa molt difícil que la societat espanyola segueixi donant el vist-i-plau a un dispendi tan obscè”.

L’acte és gratuït si bé es prega confirmació d’assistència a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé al 977 21 96 76

 

 


Segueix-nos!

Agenda