Notícies de la Cambra

De Tarragona al món

Les Cambres de Tarragona, Reus, Tortosa i Valls han presentat avui a la seu de la Corporació tarragonina el Pla d’Accions Internacionals 2013, un document que recull totes les iniciatives que en matèria de promoció del comerç exterior i foment de la internacionalització s’han planificat per enguany.

La petjada de Tarragona al món serà important. Només cal veure, segons el mapa adjunt, els països amb els qui s’hi establiran relacions comercials. I és que, tal i com s’ha dit en el decurs de la presentació, el futur i la competitivitat de la nostra economia passa per la internacionalització de l’activitat. Una internacionalització que ha de ser ambiciosa i que ha de buscar anticipar-se a la recerca dels mercats no saturats, per les oportunitats de negoci que ofereixen. Tot i que són també els més complexos.

Les Cambres, per la seva trajectòria i experiència contrastada, són el millor aliat de les empreses que volen sortir al l’exterior o bé que volen ampliar-hi la seva presència.

En aquest sentit, cada Cambra ha explicat les seves àrees d’especialització i les accions a desenvolupar, que es pot resseguir en el mapa adjunt.

Pel que fa a la Cambra de Tarragona enguany augmentarà el nombre de missions (11), augmentarà en vuit el nombre de països amb els qui hi establirà relacions comercials (38) i augmentarà el nombre de contactes comercials (més de 3.000).

De fet, el nivell d’especialització assolit per la Cambra de Tarragona, sobretot en el continent africà; fa que siguem un referent a nivell nacional i es tradueix en el fet que un 40 per cent de les empreses que prenen part a les missions de la Cambra de Tarragona venen de fora de Catalunya.

A la foto, i d’esquerra a dreta, els representants de les Cambres: Rafel Castells (Cambra de Valls), Sergi Vives (Cambra de Tarragona), Joan Josep Sardà (Cambra de Reus) i Francesc Minguell (Cambra de Tortosa).


Segueix-nos!

Agenda