Notícies de la Cambra

Parcerisas: "La prioritat és canviar el nom a la URV o fer que sigui reconeguda com una de les 100 millors d'Europa?"

Qui avisa no és traïdor. Abans de començar la seva intervenció ja havia advertit que seria políticament incorrecte. El títol era ja tot una declaració d’intencions: “Què ens ha passat? Recuperem el sentit comú”. David Parcerisas, president del Patronat de la Fundació EADA no ha decebut.

Convidat a una nova sessió del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Cambra amb el suport de Repsol, el qui durant més de tres dècades ha estat el màxim impulsor d’aquesta prestigiosa escola de negocis. No se n’ha estat de dir el que en pensa de tot plegat.

Ha començat mostrant un vídeo australià. Breu. Però molt eloqüent sobre el valor de l’educació. En el que es posava de manifest que d’educar bé els nens en depèn el nostre futur. Els petits no fan més que imitar-nos i de vegades no som un bon model de conducta. No ens estranyem, doncs, si de grans volen ser només famosos o tenen com a models d’èxit Beckham o Ronaldo, ha dit. En el camp de l’ensenyament Parcerisas ha recuperat dues notícies que parlen per elles mateixes: la de que Texas es planteja permetre portar armes a la universitat o la d’una universitat espanyola, més val no dir el nom, que ha establert un ridícul protocol de què fer en cas d’enxampar un alumne amb les clàssiques “xuletes”.

Sense moure’ns del terreny universitari s’ha mostrat sorprès per la polèmica creada al voltant de la proposta de canviar el nom a la URV. “La prioritat és canviar el nom o aconseguir que aquesta universitat sigui reconeguda com una de les 100 millors d’Europa?”, ha preguntat.

En el terreny econòmic ha assenyalat que “ens hem begut l’enteniment i ens convé recuperar el sentit comú”. I a partir d’aquí Parcerisas en estat pur.

Ha parlat de fer les coses més senzilles i ser més pràctics: “12 mesos, 12 pagues. Llibertat horària o festius traslladats als dilluns”. Alhora que demanava als ciutadans ser més responsables i a l’Estat menys intervencionista.

A nivell general ha dit que “hem estat uns avariciosos i els diners no ho són tot. És inadmissible portar al nens al col·legi amb un Porsche Cayenne, les mensualitats del qual no podem pagar”.

En l’àmbit financer ha assenyalat que “ens hem cregut el que ens diuen els de dalt”. “Com és possible que de la suma de caixes bones més caixes dolentes doni com a resultat caixes molt dolentes?” Ha recomanat no invertir en productes financers que no entén ningú i gastar només aquells diners dels que disposem, de l’estalvi. I pels emprenedors “autofinançament, autofinançament i autofinançament”.

Pel que fa al mercat del treball ha defensat els minijobs. “Més val això que res”. I ha posat un exemple: “si fóssim capaços de crear dos milions de minijobs amb un salari de només 400 euros al mes propiciaríem 9.600 milions d’euros a l’any que anirien al consum directe”.

Respecte al prestigi del nostre país, David Parcerisas ha llençat una perla en dir que “la marca Espanya està desprestigiada. No pel que representa, sinó pels qui hi ha al darrera d’aquesta iniciativa”.

Molt crític amb el trist espectacle que està donant la classe política, Parcerisas ha deixat glaçat a l’auditori en parlar d’una dictadura dirigida per un tecnòcrata que fos capaç de redreçar la situació. I és que ha assegurat que la nostra classe política ha de reaccionar si no “volem tenir un disgust”.

A la foto, David Parcerisas i Fèlix González, president de la Comissió de Formació de la Cambra.


Segueix-nos!

Agenda