Notícies de la Cambra

"Ens recuperarem gràcies a l'èxit del sector exterior"

Jordi Gual, Economista en Cap i Director Executiu de “la Caixa”, ha participat avui a una nova sessió del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació tarragonina, amb el suport de Repsol.

En una sala plena de gom a gom, Gual ha fet un ampli repàs de l’economia de l’Eurozona en general i de l’espanyola, en concret. Al seu parer “a partir de l’èxit del sector exterior ens recuperarem” de la recessió econòmica. En aquest sentit ha dit que, tot i que la taxa d’atur és “inacceptable”,  “el nostre principal desequilibri és el deute”. La bona notícia és que el sector empresarial i les famílies ja no generen deute. No passa, però, el mateix amb el deute públic, que encara no està controlat, ha subratllat.

Malgrat els “ensurts” de les darreres hores, Gual ha reconegut que les mesures que s’impulsen des de la UE van “en la bona direcció”. Tot i que ha alertat del risc de “caure en l’autocomplaença”.

Jordi Gual ha reconegut que la solució de la crisi a la UE és política, no pas econòmica. I que cal legitimitat política a les decisions econòmiques que s’emprenguin.

A la foto, Jordi Gual acompanyat per Empar Martínez, Delegada General de “la Caixa” a Tarragona i Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona.


Segueix-nos!

Agenda