Notícies de la Cambra

2 d'abril: El Teatre Tarragona acollirà la presentació del llibre "El comerç a la Rambla de Tarragona. Pas a pas"

El dimarts 2 d’abril a les 20 hores tindrà lloc al Teatre Tarragona la presentació dels dos volums del llibre “El comerç a la Rambla de Tarragona. Pas a pas”, que edita la Cambra de Tarragona amb motiu del seu 125 Aniversari.

“El comerç a la Rambla de Tarragona. Pas a pas”, del que en són autors Ramon Giner i Rafael Vidal es presenta en dos volums (de poc més de 200 pàgines cadascun): “La vorera de l’ombra” i “La vorera del sol i les coques centrals”. Ambdós volums es vendran conjuntament. Es tracta d’un acurat estudi d’investigació i recopilació documental i fotogràfica, en la que els autors han resseguit la història de tots els establiments que hi són i hi han estat en aquesta emblemàtica artèria comercial de la ciutat.

La profusió de noms, dates, imatges, anècdotes...  el converteixen en un treball imprescindible per conèixer i tenir ben viva una part de la nostra memòria no només comercial, sinó també social i econòmica de la ciutat de Tarragona, i més concretament dels qui amb els seus negocis han revitalitzat i revitalitzen la Rambla Nova de Tarragona.

Com a curiositat, una de les anècdotes més divertides es troba en un anunci de l’any 1883 a la pàgina 108 del volum de “La vorera del sol”. Us animeu a descobrir-la? Us sorprendrà com la nostra ciutat es va, gairebé, “avançar” 120 anys a la seva època i a Europa.

“El comerç a la Rambla de Tarragona. Pas a pas”, del que se n’han editat 1.500 exemplars, es vendrà al preu de 30 euros els dos volums de que es composa l’obra. Els interessats podran adquirir el llibre el mateix dia 2 d’abril al Teatre Tarragona o bé a partir de l’endemà a les llibreries de la ciutat.

Val a dir que el presentador d’aquesta obra serà, Joan J. Guinovart i Cirera. Fill de Tarragona és Llicenciat en Farmàcia, Universitat de Virgínia. L'any 1983 rep el Premi Agustí Pi i Sunyer de l'Institut d'Estudis Catalans. Al 1998 rep la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic de la Generalitat de Catalunya. Des del 2006 és President de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya. El 2007 és nomenat fill predilecte de la Ciutat de Tarragona i des del 2008 és membre del Senat de Tarragona.

L’edició és de la Cambra de Tarragona, amb el patrocini de Repsol i el suport de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest acte és obert al públic en general, si bé es prega confirmació d’assistència al 977 21 96 76 o bé a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

A la foto, un moment de la presentació del llibre a la premsa. D’esquerra a dreta Rafael Vidal, coautor; Joan Pedrerol, director de Repsol a Tarragona; Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona i Ramon Giner, coautor.


Segueix-nos!

Agenda